11 εκατομμύρια ευρώ οι ανάγκες του Νοσοκομείου - "Πιέζω να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα" τονίζει ο Καππάτος στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 22:59

11 εκατομμύρια ευρώ οι ανάγκες του Νοσοκομείου - "Πιέζω να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα" τονίζει ο Καππάτος στον COSMOS 96,5

 Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος για τις πρόσφατες επισκέψεις του στο Υπουργείο Υγείας  και για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων «Δουλειές ξανά» για το οποίο ήταν ομιλητής στην Βουλή.

 « Στο Νοσοκομείο παραδόθηκε η προμελέτη την οποία χρηματοδότησε το Ίδρυμα Βεργωτή για την κτηριακή και μηχανολογική συντήρηση του, ύψους 39.000 ευρώ. Την παρέδωσα  στην αναπληρώτρια Υπουργό κ. Γκάγκα, με αίτημα να ενταχθούμε σε όσο δυνατόν περισσότερο ποσό στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι γύρω  στα 9 με 11 εκατομμύρια αν προσθέσουμε και τον μαγνητικό τομογράφο. Αν παίρναμε 11 θα ήμασταν ευτυχείς. Δεν μπορώ να πω τι ποσό θα πάρουμε, αλλά έχω κάνει αίτημα και πιέζω να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλα  και στην συνάντηση που είχα με τον Υπουργό κ. Πλεύρη. Εκτός απ αυτά ενημέρωσα και για τα τρέχοντα προβλήματα του Νοσοκομείου εν όψει των προκηρύξεων του Ιουνίου για μόνιμες θέσεις ιατρών, ποιες θέσεις ζητά το Νοσοκομείο και για τα εποχικά προβλήματα που έχουμε. 

Για τις προκηρύξεις που δε αποφέρουν καρπούς: Δεν είναι θέμα μόνο της Κεφαλονιάς , το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν γιατροί. Ενώ  σπουδάζουν και το κράτος ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα για να εκπαιδεύσει γιατρούς, οι γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό γιατί τους  προσφέρει 3πλάσιους μισθούς. Χρειάζονται μεγαλύτεροι μισθοί, αλλά ας  μην ξεχνάμε ότι είμαστε μετά από μια 10ετή οικονομική κρίση και οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους είναι δεδομένες. Οι πιέσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών για να γίνει αύξηση- , είναι 25.000 γιατροί στο ΕΣΥ- είναι μεγάλες και από το Υπουργείο Υγείας , αλλά και από εμάς τους Βουλευτές , αλλά ας μην ξεχνάμε τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας. Το φθινόπωρο που μας πέρασε ψηφίσαμε πολλές τροπολογίες και δώσαμε κονδύλια για να δώσουμε κίνητρα στους γιατρούς , κονδύλια που εξυπηρέτησαν ιδιαίτερα τα νησιά μας πχ 250 ευρώ ανά ημέρα εφημερίας στους παθολόγους η στους αναισθησιολόγους  και αυτό μας έλυσε το θέμα γιατί υπάρχει ζήτηση από γιατρούς άλλων Νοσοκομείων να έρχονται να εφημερεύουν στο Νοσοκομείο μας. Ότι υπάρχουν μετακινήσεις γιατρών επίσης, υπάρχουν, όπως υπάρχουν και συνταξιοδοτήσεις ,είναι συνεχή φαινόμενα.»

Ο κ. Καππάτος σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας αυτή την περίοδο θα εκμεταλλευτεί τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία οπότε για τον ίδιο ήταν ο ανάλογος χρόνος να δράσει ανάλογα. «Εδώ θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Βεργωτή, διότι αν δεν μας χρηματοδοτούσε την μελέτη δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τα χρήματα γιατί θα πρέπει να πούμε ότι τα θέλουμε για τον συγκεκριμένο σκοπό και όχι αορίστως ένα ποσό για το οποίο δεν θα μας λαμβάνανε σοβαρά».

Για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων «Δουλειές ξανά» για το οποίο ήταν ομιλητής στην Βουλή: « Ένα εμβληματικό Νομοσχέδιο , φρέσκο, με ωραίες ιδέες. Το «Δουλειές Ξανά», η επικεφαλίδα αυτού του Νομοσχεδίου λέει πολλά. Έχει πάρα πολλές αλλαγές, με  το «Φροντίδα στη νέα μητέρα», της δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην εργασία της και να τη χρηματοδοτεί το κράτος για να έχει άνθρωπο να φροντίζει το παιδί της. 2ο  Δεν θα κατασκευάζονται απλά εργατικές κατοικίες να δίνονται στους εργαζόμενους, αλλά θα φτιάχνει κατοικίες το κράτος , τις οποίες θα τις νοικιάζει στους εργαζόμενους  που ενδιαφέρονται και το ενοίκιο αυτό θα εκπίπτει από την τιμή της αξίας του ακινήτου, οπότε θα μπορεί και να το αγοράσει στο τέλος ο εργαζόμενος αν θέλει το ακίνητο αυτό. Είναι πρωτοποριακά αυτά τα σχέδια, επίσης  ως προς τις συντάξεις, έχουμε επίσπευση των συντάξεων γι αυτούς που καταθέτουν την αίτηση συνταξιοδότησης. Θα μπορούν να παίρνουν άμεσα την σύνταξη τους , καθορίζοντας οι ίδιοι με τον λογιστή τους ποια είναι και όταν θα έρθει το κράτος να κάνει τον έλεγχο, η θα τους δώσει τη διαφορά, η θα δώσουν τη διαφορά πίσω με συμψηφισμό. Αυτό έχει σκοπό άμεσα  να αποδίδεται η σύνταξη στον συνταξιούχο. Επίσης και στα επιδόματα  τα οποία δίνει ο ΟΑΕΔ έχουμε πολλές αλλαγές με σκοπό τα επιδόματα να επιδοτούν την πραγματική ανεργία και όχι αυτούς που δεν θέλουν να εργασθούν. Αυτός που θα κληθεί 3 φορές να εργασθεί και θα αρνηθεί, αυτομάτως θα σταματήσει να επιδοτείται, γιατί έχουνε αρκετές παραφωνίες παρουσιαστεί» .

Για το πρόβλημα της μη εύρεσης προσωπικού στις επιχειρήσεις: «Αυτή την αγωνία την λαμβάνω κι εγώ, γι αυτό το επίδομα ανεργίας θα στοχεύει την ανεργία πλέον και όχι κάποιος να κάθεται και να παίρνει 1 και 2 επιδόματα και ζουν οικογένειες από επιδόματα. Αυτά θα ελεγχθούν».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης. 




00 inkefalonia general ad 300X250