O περονόσπορος «επισκέπτεται» την πατάτα προειδοποιεί ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 10:14

O περονόσπορος «επισκέπτεται» την πατάτα προειδοποιεί  ο Ενιαίος  Αγροτικός  Συνεταιρισμός

Ανακοινώνεται από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας και Ιθάκης ότι οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών (βροχοπτώσεις) από κοινού με τη διάρκεια και την θερμοκρασία αλλά και οι προβλέψεις για παράταση του άστατου καιρού, δημιουργούν ευνοϊκότερο περιβάλλον για την προσβολή των πατατοκαλλιεργειών από περονόσπορο και η ανάγκη προστασίας είναι απαραίτητη.

Η προστασία της νεαρής βλάστησης είναι σημαντική ώστε να μην εγκατασταθεί η ασθένεια στο χωράφι. Επίσης ιδιαίτερη σημασία έχει ο καλός ψεκασμός και η προστασία της νεαρής αναπτυσσόμενης βλάστησης, όταν μάλιστα χρησιμοποιούνται σκευάσματα επαφής.

Επισημαίνεται ότι η καταπολέμηση του περονόσπορου της πατάτας είναι προληπτική, γι' αυτό και πρέπει να είναι συνεχής, και πάντα σε συνάρτηση με τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή του, ενώ συστήνεται να προτιμώνται μίγματα με διασυστηματικά προϊόντα.

Τέλος, μετά από πρόσφατα αιτήματα Κεφαλλήνων και Θιακών παραγωγών οι οποίοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν έγκαιρα πατατόσπορο ανακοινώνεται ότι διατίθεται η νέα παραλαβή από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό στο Αργοστόλι.

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250