Σπ. Καμπίτσης: «Είμαστε σε φάση αναβρασμού – Η απάντηση πρέπει να δοθεί συνολικά και πρώτα απ’ όλα για το ζήτημα του πολέμου»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 10:00

Σπ. Καμπίτσης: «Είμαστε σε φάση αναβρασμού – Η απάντηση πρέπει να δοθεί συνολικά και πρώτα απ’ όλα για το ζήτημα του πολέμου»

 Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την Ελευθερία Κουλουριώτου μίλησε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σπύρος Καμπίστης για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Απριλίου.

«Είμαστε σε φάση αναβρασμού, όπως και όλη η χώρα άλλωστε. Εμείς εδώ, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματα μας για την απάντηση που πρέπει να δοθεί συνολικά και πρώτα απ όλα για το ζήτημα του πολέμου».

Έτσι ξεκίνησε να αφηγείται τα όσα έχουν πρωταρχική σημασία για το Εργατικό Κέντρο ο κ. Καμπίστης.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή έκριναν καταδικαστέα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με τον τρόπο που έγινε και με τον ίδιο τρόπο είναι καταδικαστέα όπως διευκρίνισε και η συσσώρευση της «εύφλεκτης» ύλης ,είτε αυτό μεταφράζεται σε πολεμικό υλικό, είτε με την πολιτική χροιά, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση της ανάφλεξης της περιοχής της Ουκρανίας και που τους καθιστά όλους υπεύθυνους. Στοιχειοθέτησε δε τα προηγούμενα με τις ανάλογες αναφορές και κατέληξε στο ότι όλα αυτά τα επωμίζονται οι λαοί.

Για την πανελλαδική απεργία της 6ης Απριλίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανέφερε ότι το Εργατικό Κέντρο μαζί με τα Σωματεία δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχει αυτή η κινητοποίηση και να βγουν χιλιάδες κόσμου στο δρόμο πανελλαδικά. Είναι σημαντική όπως τόνισε η γενική κινητοποίηση γιατί η απεργία αυτή γίνεται μέσα σε συνθήκες πολέμου, που η εμπλοκή της χώρας μας βαθαίνει ,γίνεται σε συνθήκες που αυτός ο πόλεμος φέρνει νέα κέρδη για του ιμπεριαλιστές και νέα δεινά για τους λαούς και αυτά πρέπει να τα ενοποιήσουν στην σημερινή τους πάλη. Ταυτόχρονο όμως παλεύουμε όπως είπε με δύναμη το συλλογικό αγώνα για να ξεκολλήσουμε τον κατώτερο μισθό από εκεί που βρίσκεται, για τις αυξήσει στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο σούπερ μάρκετ, στο ψωμί, στο γάλα και να μπορέσουμε να ζήσουμε ως άνθρωποι και να απολαύσουμε τον πλούτο που παράγουμε.

Ο κ. Καμπίτσης αναφέρθηκε στο τι προτάσσεται σ αυτή την απεργία: Η απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, η επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης εργασίας , κατώτερος μεικτό μισθός 820 ευρώ, η επαναφορά των τριετιών, η Κυριακάτικη αργία, η πληρωμή των υπερωριών, ο13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο, η μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερή εργασία με επιδόματα, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του ρεύματος και του φυσικού αερίου τουλάχιστον κατά 50%, η κατάργηση του φόρου καυσίμων, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά στην Κεφαλονιά, να γίνουν διαγραφές των χρεών, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στην Υγεία, την Πρόνοια, την Εκπαίδευση, την Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας . Το επόμενο διάστημα πρόσθεσε θα στηρίξουν και θα δώσουν τον αγώνα τους για τους ξενοδοχοϋπάλληλους που θα ξεκινήσουν την εργασία τους με δεκάδες προβλήματα.

Κλείνοντας ο κ. Καμπίτσης κάλεσε όλους όσους πλήττονται από τις επικρατούσες συνθήκες , τους αγροκτηνοτρόφους, τις γυναίκες και τη νεολαία της περιοχής μας να συμπορευθούν όλοι την Τετάρτη 6 Απριλίου 10:30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία Αργοστολίου «για να δοθεί μια μεγάλη απάντηση σε όλη της Ελλάδα αλλά και στην Κεφαλονιά».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/ff4?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250