Σπαθής στον Cosmos 96,5: Πλήρης νομική κάλυψη σε όσους Κεφαλονίτες δέχθηκαν αγωγές

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:17

Σπαθής στον Cosmos 96,5: Πλήρης νομική κάλυψη σε όσους Κεφαλονίτες δέχθηκαν αγωγές

Στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής και μίλησε για τις αγωγές που έχουν κατατεθεί, ενάντια σε επιχειρήσεις του νομού μας, που κάνουν αναπαραγωγή μουσικής, ζητώντας υπέρογκα ποσά για την τελευταία τετραετία καθώς και αποζημίωση για ηθική βλάβη από τους επαγγελματίες.

«Μόλις γίναμε δέκτες της πληροφορίας, ότι έχουν γίνει μαζικές αγωγές, αποφασίσαμε και καλέσαμε τους επαγγελματίες στο Επιμελητήριο την Δευτέρα 28 Μαρτίου, να δούμε τις αγωγές και να αποφασίσουμε για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Έχω ήδη μιλήσει με τον Πρόεδρο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ)  Γιώργο Καββαθά και με τη νομική σύμβουλο που έχει το Επιμελητήριο, για να δρομολογήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας».

«Το Επιμελητήριο θα αναλάβει τη νομική κάλυψη των επαγγελματιών. Είναι κάτι που το είχαμε αναφέρει και πριν από περίπου ένα χρόνο, ότι το Επιμελητήριο θα αναλάβει τη νομική κάλυψη των επαγγελματιών σε ότι έχει να κάνει με αγωγές. Και η Ομοσπονδία παρέχει νομική κάλυψη».

«Έχουμε στο μυαλό μας, όλα όσα πρέπει να κάνουμε και να ισχυριστούμε, όπως και το ότι τα τελευταία 2 χρόνια η εστίαση ήταν κλειστή για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα (με κρατική εντολή). Υπάρχουν αγωγές που αξιώνουν και 4χιλ. ευρώ και 2 χιλ. Πρέπει να ληφθούν πολλά πράγματα υπόψιν, για να καλυφθούν οι επαγγελματίες».

«Αυτό γίνεται κάθε χρόνο και υπάρχει γενικά ενόχληση. Πριν από κάποια χρόνια είχαν βγει δυο – τρεις εταιρείες που ζητούσαν χρήματα για τα πνευματικά δικαιώματα και δεν είχε ξεκαθαρίσει ποια ήταν η νόμιμη, που θα έπρεπε να πληρώνουν οι επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε, αλλά αυτά τα ποσά που μας ζητούν είναι εξωπραγματικά».




00 inkefalonia general ad 300X250