Χρ. Πολίτσης: «Με το Final 4 επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Αργοστόλι, το κοινό έχει την ευκαιρία να δει αγώνες υψηλού επιπέδου»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 09:21

Χρ. Πολίτσης: «Με το Final 4 επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Αργοστόλι, το κοινό έχει την ευκαιρία να δει αγώνες υψηλού επιπέδου»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την Ελευθερία Κουλουριώτου μίλησε o προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κεφαλονιάς (ΑΣΕΑ) Χρόνης Πολίτσης για  το FINAL 4 του Κυπέλλου Δυτικής Ελλάδας που διοργανώνει ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς, στο κλειστό γυμναστήριο Αντώνης Τρίτσης την Κυριακή 20 Μαρτίου και ο Παραολυμπιονίκης στην επιτραπέζια αντισφαίριση Μάριος Χατζηκυριάκος.

«Είχαμε κάνει αίτημα για να πάρουμε το FINAL 4 του κυπέλλου Δυτικής Ελλάδας από τη στιγμή που η ομάδα μας προκρίθηκε στις 4 καλύτερες ομάδες» ανέφερε ο Χρόνης Πολίτσης ξεκινώντας να περιγράφει αυτό το πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός για την Κεφαλονιά.

«Είναι μία διεξαγωγή που η νέα Ομοσπονδία αποφάσισε να ξαναλειτουργήσει από φέτος το καλούμενο FINAL 4 και είναι ένας πολύ δυνατός θεσμός αν αναλογιστούμε ότι θα συμμετέχουν ομάδες που είναι από όλες τις κατηγορίες, Α1 Εθνικής Ελλάδος, Α2, Β΄ Εθνική και Τοπικό. Είμαστε η μόνη ομάδα από Τοπικό που κατάφερε να βρεθεί στους 4 καλύτερους και μάλιστα στον 1ο αγώνα θα αντιμετωπίσουμε τον ΑΟ ΙΦΙΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ που είναι πολλά χρόνια στην 1η κατηγορία και φέτος παρέμεινε στην κατηγορία έχοντας στις τάξεις του τον μεγάλο και γνωστό Αλεξάντερ Καρακάσεβιτς και ευελπιστούμε για το όνειρο. Είναι μια στιγμή που νομίζω ότι είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία για το κοινό του νησιού της Κεφαλονιάς και τους μικρούς φίλους και τους μεγάλους που τελευταία έχουν πολυπληθύνει στο κλειστό γυμναστήριο Αντώνης Τρίτσης να δούνε πραγματικά αγώνες σε υψηλό επίπεδο. Είναι το κανονικό πρωτάθλημα, είναι ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά, για τους ΑμεΑ είναι για το μέλλον, εμείς απλώς στις τάξεις της ομάδας μας έχουμε τον Μάριο Χατζηκυριάκο, ο οποίος είναι ο πρώτος μας αθλητής και είναι αθλητής με κινητική αναπηρία και έγραψε την ιστορία φέτος ανεβάζοντας μια ομάδα του τοπικού στην θέση του πρωταθλητή, όντως ως πρώτος παίκτης , από κει και πέρα και άλλοι αθλητές όπως ο Άγγελος Συμεωνίδης, ο Λάμπρος Κολαίτης και ο Δημητρακόπουλος Κώστας είναι οι 4 παίκτες που βασιστήκαμε στο πρωτάθλημα φέτος και κερδίσαμε την άνοδο στην Β Εθνική.»

Ο κ. Πολίτσης ενημέρωσε στη συνέχεια για τον τρόπο διεξαγωγής του FINAL 4 την Κυριακή 20 Μαρτίου και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν και στηρίζουν την πρώτη μεγάλη διοργάνωση στο άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που θα διεξαχθεί στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων  στην Ιστορία του αθλήματος. 

Τέλος αναφέρθηκε στην δομή και λειτουργία του ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και δήλωσε ότι δεν μένει στο λίγο, αλλά ονειρεύεται πάντα το ψηλότερο.

Ο Μάριος Χατζηκυριάκος που μόλις στα 20 χρόνια του έφτασε στην άκρως τιμητική στιγμή να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, έχοντας ως επόμενο στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έδωσε το στίγμα του λέγοντας: «Καταφέραμε και πήραμε την πρόκριση και πήγαμε στο Τόκυο και κατακτήσαμε την 9η θέση, είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε αυτό που ήταν στόχος μας τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ και προπονούμε στο νησί ,γιατί είμαι εδώ και τα τελευταία 3 χρόνια έρχομαι συχνά και βλέπω ότι το επίπεδο ανεβαίνει σιγά- σιγά κι εδώ και μπορώ με μεγαλύτερη άνεση. Με τη δουλεία που γίνεται με την ομάδα από τον προπονητή και από όλους η κατάσταση γίνεται πολύ πιο καλή και μπορώ κι εγώ και μπορούσα πάντα ,αλλά τώρα με μεγαλύτερη άνεση με χαρά να έρχομαι να προπονούμαι εδώ και να προπονούμαι κατάλληλα για να μπορώ να πετύχω τους στόχους μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας και βλέπω την ομάδα να ανεβαίνει επίπεδο και να διοργανώνει τώρα για πρώτη φορά μεγάλη διοργάνωση και που έχουμε και θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Μ αρέσει πάρα πολύ το νησί, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι συχνά εδώ και στην συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα βρίσκομαι και εδώ για να κάνω τις προπονήσεις μου και να είμαι μαζί με τον προπονητή».

Παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/mera-meshmeri-974917844?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250