Στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις υπάχθηκε το έργο της αγροτικής οδοποιίας στα Πουλάτα και στον Δήμο Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 14:30

Στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις υπάχθηκε το έργο της αγροτικής οδοποιίας στα Πουλάτα και στον Δήμο Σάμης

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με σχετικό ρεπορτάζ, τον περασμένο Σεπτέμβρη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σάμης ενέκρινε ομόφωνα την μελέτη και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο “Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Σάμης”. Η μελέτη έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και αντικείμενό της ήταν η συντήρηση και επισκευή του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου μας.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά σε 11 παρεμβάσεις συνολικού μήκους 14,85 χλμ, μεταξύ των οποίων οι δύο στα Πουλάτα. Ειδικότερα, πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει την επαρχιακή οδό Σάμης – Πουλάτων με το σπήλαιο Αγγαλάκι, μήκους 1.121,4 μέτρων, καθώς και σε λοιπούς αγροτικούς δρόμους εντός των ορίων του χωριού μας, μήκους 961,5 μέτρων. Μάλιστα το έργο με χθεσινή απόφαση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών Σπυρίδωνα Ιωάννου, εντάχθηκε στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι για την εκτέλεσή του απαιτούνται μεταξύ άλλων σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας, πράξη χαρακτηρισμού της έκτασης για τα εκτός σχεδίων πόλεων και εκτός ορίων οικισμών σημεία, γνωμοδότηση της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας με τυχόν πρόσθετους όρους σχετικά με την μορφή και το ιδιοκτησιακό καθεστώς και εφόσον το έργο βρίσκεται εντός περιοχής δικτύου Νatura 2000, ειδική οικολογική αξιολόγηση.

Οι δρόμοι που επιλέχθηκαν εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο γεωργικές περιοχές και παραγωγές / επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον αγροτικό, κτηνοτροφικό και μεταποιητικό τομέα, ενώ οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της υπάρχουσας χάραξης των οδών, προκειμένου να είναι ασφαλής η πρόσβαση των διερχόμενων οχημάτων και πεζών. Εκτός από τα Πουλάτα, εργασίες θα εκτελεστούν στην Ευρετή και στις Βασιλικάδες Ερίσσου, σε τρείς δρόμους στην περιοχή του σπηλαίου της Δρογγαράτης, στους Αγίους Φανέντες, στο Θρόγανο, στα Κουλουράτα και στον δρόμο Παναγία Διγαλέτου – Άγιος Νικόλαος.

Ας ελπίσουμε ότι το σημαντικό αυτό έργο αγροτικής οδοποιίας για τα Πουλάτα και τον Δήμο Σάμης θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί σύντομα, χωρίς καθυστερήσεις ένεκα της γνωστής ελληνικής γραφειοκρατίας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr




00 inkefalonia general ad 300X250