ΕΛΜΕΚΙ: 18 Μαρτίου 2022 - Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για τους Αναπληρωτές και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία! Κινητοποίηση στο Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 22:34

ΕΛΜΕΚΙ: 18 Μαρτίου 2022 - Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για τους Αναπληρωτές και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία! Κινητοποίηση στο Αργοστόλι

18 Μαρτίου 2022 - Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για τους Αναπληρωτές και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τη ζωή λάστιχο, με το δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης, με την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Παρασκευή 18 Μαρτίου , ώρα 1:45 μμ

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με τη μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 6 του Απρίλη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα μετά από τόσα χρόνια κούρασης και διαρκούς περιπλάνησης για τους χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές, να δώσουμε με τον αγώνα μας ένα τέλος στην ομηρία της ευέλικτης εργασίας, που τσακίζει ζωές και οικογένειες και παράλληλα έχει άμεσες και τραγικές συνέπειες στη λειτουργία του σχολείου, στην εκπαιδευτική διαδικασία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Με τους αγώνες και τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις επιβάλαμε κάποιους μόνιμους διορισμούς σε γενική και ειδική αγωγή, κατακτήσαμε τους 3,5 μήνες άδεια ανατροφής και άλλες άδειες, όπως για τις μακροχρόνιες ασθένειες, επιβάλαμε τη συμμετοχή των αναπληρωτών στα σωματεία.

Στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε!!

Η κατάσταση τη φετινή χρονιά είναι ακόμα πιο δύσκολη, αφού οι τιμές των ενοικίων, των καυσίμων, των τροφίμων κλπ., έχουν εκτοξευθεί. Τα «σπασμένα» από την περίοδο της πανδημίας, αλλά και τα βάρη από τις διεθνείς εξελίξεις, τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, καλούμαστε πάλι να τα πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Οι μισθοί, παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και 12 χρόνια, ενώ έχει «κλαπεί» και ένα κλιμάκιο, με αποτέλεσμα πολλοί αναπληρωτές να αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης!

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα για τη στοιχειώδη στήριξη των εκπαιδευτικών, χωρίς τους οποίους τα σχολεία δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, αλλά αντίθετα, επεκτείνει την ευελιξία με τις απαράδεκτες τρίμηνες συμβάσεις, εντείνοντας το άγχος χιλιάδων συμβασιούχων που περιμένουν να ανοίξουν οι πίνακες ώστε να καταθέσουν τα ακριβοπληρωμένα μόρια. Και όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες κενά, που χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων.

Αυτή η πολιτική όμως, αποτελεί στρατηγική επιλογή όλων των κυβερνήσεων που μειώνουν συνεχώς τις δαπάνες για την παιδεία και την υγεία, για να εξοικονομούν επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, καθώς και για να στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ. Τώρα είναι η ώρα, μέσα από τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή, να πούμε και ένα μεγάλο ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν οι βάσεις, να δοθούν λεφτά για την Παιδεία και όχι για το ΝΑΤΟ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αυτή η κατάσταση δε θα αλλάξει, εάν εμείς δεν την αλλάξουμε! Έχουμε χορτάσει από τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων. Το αίτημα για σταθερή εργασία αφορά άμεσα τα δικαιώματα στην εργασία μας αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Γι αυτό τώρα οι αναπληρωτές μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας!

Μέσα από τα σωματεία μας παλεύουμε για:

  • Κάλυψη όλων των κενών άμεσα! Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών! Ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του.
  • Κατάργηση των τριμήνων, των ΑΜΩ και κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης.
  • Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων. Δεν δεχόμαστε οι αναπληρωτές να στερούνται αυτονόητα δικαιώματα! (πχ. άδειες ασθενείας ή μητρότητας). Καμία απόλυση αναπληρωτή, 12μηνες συμβάσεις εργασίας για όλους.
  • Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών για όσο χρονικό διάστημα διατηρείται το απαράδεκτο καθεστώς της ευέλικτης εργασίας : δωρεάν μετακίνηση από και προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, καταβολή έγκαιρα, κάθε μήνα. Άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα με ευθύνη του Υπουργείου, επίδομα στέγασης σε όλους όσοι εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, υπολογισμός όλων των κλιμακίων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Άμεσα να ανοίξουν οι πίνακες της ΕΑΕ, κατά το τρέχον σχολικό έτος, ώστε να γίνει έγκαιρα η έκδοση των νέων πινάκων, να μη μείνει κανείς αποκλεισμένος, να σταματήσει η αγωνία των χιλιάδων αναπληρωτών που βρίσκονται σε αναμονή. Να καταργηθεί ο ν. 4692 (Γαβρόγλου) και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υποβαθμίζει το πτυχίο και την προϋπηρεσία μας.

     Ειδικότερα για τους νεοδιόριστους διεκδικούμε:

  • Να ισχύσει αναδρομικά ο νόμος σχετικά με την άδεια ανατροφής, για όσους νεοδιόριστους είχαν παιδί κάτω των τεσσάρων ετών κατά την ημερομηνία διορισμού τους.
  • Να μειωθεί στο 1 έτος η υποχρέωση παραμονής των νεοδιόριστων στον τόπο διορισμού τους
  • Αναπροσαρμογή οδοιπορικών για όλους που είναι παγωμένα εδώ και δεκαετίες

Αργοστόλι 16-3-2022                                                                                   Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250