Μ. Κατρίνης από την Κεφαλονιά: "Η ακρίβεια γονατίζει την κοινωνία και ο κρατικός έλεγχος στην αγορά είναι ανύπαρκτος" - Προτάσεις ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 15:00

Μ. Κατρίνης από την Κεφαλονιά: "Η ακρίβεια γονατίζει την κοινωνία και ο κρατικός έλεγχος στην αγορά είναι ανύπαρκτος" - Προτάσεις ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες (εικόνες)

Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς και τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, είχε το μεσημέρι του Σαββάτου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ., Μιχάλης Κατρίνης, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων του ΚΙΝΑΛ στην Κεφαλονιά. 

Τον κ. Κατρίνη, προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής, ενώ μαζί του στο πάνελ βρέθηκε και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Λευτέρης Κρητικός.

Η ακρίβεια στην Ελλάδα, ήταν το βασικό ζήτημα στο οποίο ο κ. Κατρίνης ανέπτυξε τις σκέψεις του και τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορέσουν να περιοριστούν οι συνέπειές της, στα πληττόμενα  κοινωνικά στρώματα.

DSC 0029

«Η ακρίβεια είναι μία πραγματικότητα για την Ελλάδα» τόνισε αρχικά ο κ. Κατρίνης και εν συνεχεία καταφέρθηκε εναντίον της Κυβέρνησης κατογορόντας την ότι: «Υπήρχε ανύπαρκτος ο κρατικός έλεγχος αγοράς για την ακρίβεια πριν συμβούν όλα αυτά τα δυσάρεστα. Σε μία περίοδος διαρκούς αυξημένης ακριβείας, αυτή πέρασε χωρίς κρατικό έλεγχο. Ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει σε ποσοστά ρεκόρ.

Η αγορά άλλαξε μετά την πανδημία και πάνω που υπήρχαν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης, ήρθε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ανέτρεψε οικονομικά την κατάσταση.

Αναφορικά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τόνισε πως: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα δομής της Ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα έχει σήμερα χρέη 260 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ έχουν προγραμματιστεί 40.000 πλειστηριασμοί μέσα στο 2022.

Σύντομα ξεκινούν και οι κατασχέσεις και για χρέη στην εφορία.

DSC 0013

Προτάσεις για μείωση των συνεπειών

«Εμείς προτείνουμε στα βασικά είδη διατροφής να γίνει μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6%. Επίσης να γίνει μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Κάνουμε και την πρόταση για ένα νέο τύπου ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή με συντάξεις 300 και 350 ευρώ και τους έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος σχεδόν στα μισά της σύνταξής τους.

Ποιος θα ασχοληθεί με αυτούς τους ανθρώπους;

Πρέπει να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τη δυνατότητα να ζήσουν αξιοπρεπώς».

DSC 0015

"Αχτίδα ελπίδας μόνο ο Τουρισμός" - "Εχει πληγεί ανεπανόρθωτα ο κλάδος της εστίασης"

«Η μόνη αχτίδα Ελπίδας φαίνεται να είναι τουρισμός, πού από τις κρατήσεις δείχνει να είναι ένα καλό καλοκαίρι το 2022. Τα πράγματα είναι αισιόδοξα και μακάρι να μείνουν έτσι.

Υπάρχουν όμως κλάδοι που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, όπως είναι ο κλάδος της εστίασης και περισσότερο οι ατομικές επιχειρήσεις.

Εμείς κάνουμε προτάσεις για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις συνέπειες και να μπορέσει ένα κομμάτι της κοινωνίας να σταθεί όρθιο» ήταν τα λόγια του.

Ακολούθησε συζήτηση με τους φορείς και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, που βρέθηκαν στο επιμελητήριο και έθεσαν τα ερωτήματα τους στον κύριο Κατρίνη.

Γιώργος Χαλαβαζής 

DSC 0001DSC 0002DSC 0005DSC 0009DSC 0013DSC 0014DSC 0015DSC 0016DSC 0017DSC 0018

DSC 0020DSC 0021DSC 0024DSC 0025DSC 0027DSC 0028DSC 0033DSC 0035DSC 0038


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250