Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς για ενδοοικογενειακή βία: “Δίνουμε τα εφόδια, ώστε οι γυναίκες να εκτιμήσουν τον εαυτό τους και να καταλάβουν ότι αυτό που βιώνουν δεν τους αξίζει"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 17:54

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς για ενδοοικογενειακή βία: “Δίνουμε τα εφόδια, ώστε οι γυναίκες να εκτιμήσουν τον εαυτό τους και να καταλάβουν ότι αυτό που βιώνουν δεν τους αξίζει"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησαν , η ψυχολόγος Αναστασία Στρακάτου,  η κοινωνιολόγος Ελένη Γασπαράτου και η  κοινωνική λειτουργός Φωτεινή Φωή από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς, του Δήμου Αργοστολίου.

Η δουλειά που γίνεται σημαντική. Το έτος 2021 το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών εξυπηρέτησε 62 ωφελούμενες (57 περιστατικά βίας και 5 περιστατικά πολλαπλών διακρίσεων), από τις οποίες οι 47 ήταν νέα περιστατικά, ενώ οι υπόλοιπες 15 ήταν περιστατικά παλαιότερων ετών, που είτε συνέχισαν τις συνεδρίες, είτε επανήλθαν στην υπηρεσία με νέο αίτημα. Ετησίως διενεργήθηκαν 238 ώρες συνεδριών.

Όπως μας εξηγούν «Οι πόρτες είναι ανοικτές για γυναίκες όχι μόνο θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και για γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες το παιδί τους, ή γυναίκες με παιδί ΑμέΑ. 

Η διεύθυνση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κεφαλονιάς είναι Χαροκόπου 46 στο Αργοστόλι και το τηλέφωνο είναι 26710-20022» τονίζουν και αναφέρουν : «Οι υπηρεσίες που παρέχονται στις γυναίκες είναι δωρεάν και τηρείται το απόρρητο της συμβουλευτικής».

Οι γυναίκες όταν έρχονται εδώ και μας αναφέρουν το πρόβλημά τους, να γνωρίζουν ότι δεν κρίνονται. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών έχει ως στόχο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δράση του βοηθώντας κάθε γυναίκα, που αντιμετωπίζει θέματα βίας, που περιθωριοποιείται ή καταπατώνται τα δικαιώματά της με οποιονδήποτε τρόπο».

Αναφορικά με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και την βοήθεια που χρειάζονται οι γυναίκες αν βιώνουν ένα τέτοιο περιβάλλον τονίζουν: “Θα δώσουμε κάποια εφόδια στην γυναίκα που ζητάει τη βοήθειά μας, ώστε να εκτιμήσει τον εαυτό της και να της δώσουμε να καταλάβει ότι αυτό που βιώνει δεν της αξίζει, ώστε σιγά σιγά να σταθεί στα πόδια της. Όταν η γυναίκα σταθεί στα πόδια της και ανακτήσει την χαμένη της αυτοεκτίμηση είναι πιο εύκολο για εκείνη να κάνει το επόμενο βήμα και να φύγει από μία βίαιη σχέση που βιώνει στο σπίτι της».

 Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/symvoleftiko-kentro-gynaikwn-892-2022?si=341ad689760f48eabfa9c6620a6448e2&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250