Π. Καππάτος για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: «Δύο οι αναισθησιολόγοι πλέον - Ήρθε ακτινολόγος, έρχονται δύο παιδίατροι – Εκπονείται μελέτη ανακατασκευής του, για έργα 9 εκ. ευρώ»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 23:45

Π. Καππάτος για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: «Δύο οι αναισθησιολόγοι πλέον - Ήρθε ακτινολόγος, έρχονται δύο παιδίατροι – Εκπονείται μελέτη ανακατασκευής του, για έργα 9 εκ. ευρώ»

-Πότε ξεκινούν τα έργα σε Μύρτο, Αγία Ευφημία και Χειμωνικό... 

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε για ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης ο κ. Καππάτος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος, που παραδόθηκε στην Ιθάκη, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες της Κεφαλονιάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στον πολύπαθο κλάδο της Υγείας και την ενίσχυση που έρχεται με τις προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και την έλευση της μόνιμης αναισθησιολόγου, μιας ειδικότητα στην οποία το Νοσοκομείο είχε μεγάλη ανάγκη.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ήρθε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς η μόνιμη αναισθησιολόγος. Εγκαταστάθηκε στην Κεφαλονιά και στο νοσοκομείο και θα εργάζεται με μπλοκάκι. Θα εργάζεται με μπλοκάκι το πρώτο διάστημα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διορισμός της. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μονιμοποιηθεί στο Νοσοκομείο μας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσθήκη. Οι αναισθησιολόγοι είναι δυσεύρετοι να ξέρετε και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντική η προσθήκη της. Η συγκεκριμένη αναισθησιολόγος, ήρθε από την Κύπρο. Είναι Ελληνίδα, από την Πελοπόννησο, που δούλευε σε νοσοκομείο της Κύπρου και έχει καλούς φίλους στην Κεφαλονιά, που ήταν και ένας από τους λόγους που επέλεξε το νοσοκομείο μας για να προσφέρει τις υπηρεσίες της».

Ο κ. Καππάτος εξήρε την πολύ καλή συνεργασία που έχει με τους Διοικητές των δύο Νοσοκομείων της Κεφαλονιάς, τον κ. Δημήτρη Μαρτίνη (Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς) και την κα Ζωή Μοσχονά (Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου) και για τις προσπάθειες που κάνουν και τόνισε: «Πλέον μετά από πολύ καιρό και αυτό λέγαμε και με το διοικητή του νοσοκομείου τον κύριο Μαρτίνη το νοσοκομείο μας θα διαθέτει δύο αναισθησιολόγους. Είναι μεγάλη επιτυχία που την συγκεκριμένη γιατρό την φέρανε από το εξωτερικό. Σήμερα αναμένεται να εμφανιστεί στο νοσοκομείο και ένας ακτινολόγος. Στην αρχή θα είναι με τρίμηνη απόσπαση, αλλά ελπίζουμε να μείνει μόνιμα. Αυτή άλλωστε είναι και η θέλησή του. Και οι δύο είναι πολύ σημαντικές ειδικότητες. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα και από βδομάδα σε βδομάδα την έλευση του γαστρεντερολογικού εξοπλισμού στο ανάλογο τμήμα.Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα σύγχρονο γαστρεντερολογικό ιατρείο στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Πλέον, έχουμε και γαστρεντερολόγο στο Νοσοκομείο και ένα σύγχρονο γαστρεντερολογικό ιατρείο. Κενό δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο, αλλά θέλουμε να το ενισχύσουμε και με κάποιες ακόμα ειδικότητες γιατρών, για να προστεθούν στο Νοσοκομείο. Και από μέρα σε μέρα θα έχουμε δύο ακόμα προσλήψεις γιατρών, δύο παιδιάτρων».

Αναφορικά με τα κτιριακά ζητήματα του Νοσοκομείου τόνισε πως: «Σχετικά με το Νοσοκομείο περιμένουμε να μας παραδοθεί από μελετητική εταιρεία, η μελέτη για την ανακατασκευή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.Η μελέτη εκπονείται με χρήματα του ιδρύματος Βεργωτή, που ήταν πάντα οι ευεργέτες του Νοσοκομείου και θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Θα προβλέπει την ολική ανακατασκευή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς».

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς, αναφέρθηκε και στα έργα που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα στο νησί: «Ξεκινάει άμεσα, πιθανότατα τον Μάρτιο, το έργο αποκατάστασης του δρόμου του Μύρτου, αλλά και της αντικατάστασης της γέφυρας στο Χειμωνικό. Επίσης θα ξεκινήσουν τα έργα για την αποκατάστασης στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας».

Ο κ. Καππάτος αναφέρθηκε επίσης στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή και συμπεριλαμβάνει και ξενοδοχεία τριών αστέρων, ενώ αναφέρθηκε και στην καλή συνεργασία που έχει με τους όλους τους δημάρχους Κεφαλονιάς και Ιθάκης. «Μόνο με την καλή συνεργασία, θα μπορέσουν τόσο η Κεφαλονιά όσο και η Ιθάκη να πάνε μπροστά και να επιτύχουμε αυτά που επιθυμούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Παρακάτω ολόκληρη η ενδιαφέρουσα συνέντευξή του

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-79655648?si=8fb20db0051b42598e5c0047b9583892&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250