Π. Καππάτος: Ο Δήμος Ιθάκης ανακήρυξε τον Γιάννη Πλακιωτάκη σε επίτιμο δημότη Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 13:16

Π. Καππάτος: Ο Δήμος Ιθάκης ανακήρυξε τον Γιάννη Πλακιωτάκη σε επίτιμο δημότη Ιθάκης

Ανακήρυξη του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη σε επίτιμο δημότη Ιθάκης και παραλαβή πλωτού ασθενοφόρου

Ο Δήμος Ιθάκης ανακήρυξε χθες τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη σε επίτιμο δημότη Ιθάκης. Η παρουσία του Υπουργού στην Ιθάκη συνδυάστηκε με την παραλαβή πλωτού σκάφους από το Λιμενικό Σώμα, το οποίο έχει εξοπλισμό και διαμόρφωση για τη μεταφορά ασθενών και χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Το πλωτό σκάφος έχει έδρα την Ιθάκη και καλύπτει και την Κεφαλονιά.

Στο χαιρετισμό μου επισήμανα την αναβάθμιση της νησιωτικής πολιτικής στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη από το 2019, κάτι που αποδεικνύεται από τα 8 εκ. ευρώ, ποσό με το οποίο το Υπουργείο έχει ενισχύσει την Ιθάκη για υποδομές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Η επόμενη μεγάλη παρέμβαση είναι στο λιμάνι Φρικών με 2 εκ. ευρώ.

Η παρουσία του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα κ. Κουτουλάκη ήταν σημαντική για τον προγραμματισμό επόμενων δράσεων. Δόθηκε η δυνατότητα στις δημοτικές αρχές και στους ανθρώπους της τοπικής ακτοπλοΐας να εκθέσουν προτάσεις βελτιώσεων στις λιμενικές υποδομές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, την καθημερινή εμπειρία χρήσης των λιμένων, καθώς και άλλα θέματα σχετικά με το χαρτοφυλάκιο της νησιωτικής πολιτικής.

Ευχαριστώ θερμά την ηγεσία του ΥΝΑΝΠ για την έμπρακτη στήριξη στα νησιά μας.

Στο σύνδεσμο, το κείμενο του χαιρετισμού μου: https://bit.ly/3uqPx6K

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΙΘΑΚΗ 3.2.22 4




00 inkefalonia general ad 300X250