Αίτηση για ακύρωση απόφασης απο τον Σύλλογο "Φίλοι του Ασθενούς Γεν. Νοσ. Ληξουρίου - Μαντζαβινατείου"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 10:45

Αίτηση για ακύρωση απόφασης απο τον Σύλλογο "Φίλοι του Ασθενούς Γεν. Νοσ. Ληξουρίου - Μαντζαβινατείου"

Σας γνωρίζουμε ότι ο σύλλογός μας, από κοινού με το ίδρυμα «Νοσοκομείον Παναγή & Αντωνίας Μαντζαβινάτου», τον πρόεδρο του συλλόγου μας κ. Γεώργιο Χρηστόπουλο-Γερουλάνο και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου – Μαντζαβινάτειο κ. Διονύσιο Μαρκάτο, κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση για την ακύρωση της με αριθμ. Y4α/oικ. 123903/31.12.2012 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας περί «Ενιαίου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου "Μαντζαβινάτειο"», ως αντισυνταγματικής.

Η αίτηση ακυρώσεως έγινε παράλληλα με την κατάθεση στη Βουλή σχετικής νομοθετικής τροπολογίας, που προέκυψε μετά από τις συντονισμένες ενέργειες των τοπικών φορέων – της Βουλευτού του νομού κυρίας Α. Θεοπεφτάτου, του Δημάρχου κ. Α. Παρίση και της Επιτροπής Αγώνα.

Ευελπιστούμε ότι, ακόμα και στην αδόκητη περίπτωση μη τροποποιήσεως του νόμου περί συγχωνεύσεως – καταργήσεως του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, η Ελληνική Δικαιοσύνη θα ακυρώσει την ανωτέρω, καταστρεπτική για το Ληξούρι απόφαση, ώστε το Ληξουριώτικο Νοσοκομείο να συνεχίσει να προσφέρει τις άκρως απαραίτητες υπηρεσίες του στους δημότες και επισκέπτες της Παλικής, ως ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γραμματέας

Γεώργιος Χρηστόπουλος – Γερουλάνος                         Διονύσιος Κατερέλος


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250