Κεφαλονιά: Έρχονται βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 10:35

Κεφαλονιά: Έρχονται βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Όπως είχαμε αναφέρει στην τελευταία μας ενημέρωση αλλά σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία προς τις απογευματινές/βραδινές ώρες της Πέμπτης , κατά τη διάρκεια της Παρασκευής έως και τις πρώτες ώρες του Σαββάτου αναμένουμε κατά διαστήματα βροχές και πιθανόν καταιγίδες.

Στην περιοχή του Αίνου και σε μεγάλο υψόμετρο θα έχουμε και κάποια χιονόπτωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές- νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 4-6 μποφόρ με τη μέγιστη θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Μέσα στο Σάββατο θα υπάρχει βελτίωση από πλευράς φαινομένων ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς αγγίζοντας σταδιακά τα 7-9 μποφόρ και καθώς θα μεταφέρουν πιο ψυχρές αέριες μάζες η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σημαντική πτώση.

Προς τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως τις πρώτες ώρες της Κυριακής υπάρχει πιθανότητα για κάποια πρόσκαιρη χιονόπτωση στα ορεινά τμήματα του νησιού μας και βροχή στα πιο πεδινά τμήματα.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε ανάλογες καιρικές συνθήκες στο νησί μας εκδηλώνεται και χιονοχάλαζο.Για την εξέλιξη αυτή θα έχουμε ακόμα πιο ακριβή και σίγουρη εικόνα τις επόμενες ώρες.

Την Κυριακή θα έχουμε ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Το Σαββατοκύριακο η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7-9 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πιο ημιορεινά-ορεινά τμήματα θα είναι πολύ χαμηλότερη.

Λόγω των παγερών βοριάδων και στις περιοχές που θα επηρεάζονται περισσότερο η αίσθηση του κρύου θα είναι πολύ πιο έντονο.

Όσον αφορά τη νέα εβδομάδα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο....

*Το Σαββατοκύριακο πολλά νησιά του Αιγαίου θα δεχθούν αρκετές χιονοπτώσεις

Kefalonia Weather




00 inkefalonia general ad 300X250