Φοιτητής για το Σχέδιο «Αθηνά» που την Πέμπτη έρχεται στη Βουλή: "Που είναι οι αλλαγές που υποτίθεται θα γινόντουσαν για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων;"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 09:20

Φοιτητής για  το Σχέδιο «Αθηνά» που την Πέμπτη έρχεται στη Βουλή: "Που είναι οι αλλαγές που υποτίθεται θα γινόντουσαν για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων;"

Οι μέρες περνάνε και πριν καν συμπληρωθούν οι 45 μέρες που είχε δώσει ο Υπουργός Παιδείας για διάλογο, το σχέδιο «Αθηνά» θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη Βουλή, την Πέμπτη που μας έρχεται. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι δεν θα υπάρχουν δραματικές αλλαγές σε σχέση με το προσχέδιο με εξαιρέσεις τοΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Πάτρας, των οποίον ο αριθμός τμημάτων που θα μεταφερθούν σε Σέρρες και Μεσολόγγι αντίστοιχα θα είναι μικρότερος. Τα ομόσπονδα ιδρύματα που δημιουργεί το σχέδιο «Αθηνά» δεν θα αλλάξουν στην τελική μορφή του σχεδίου.

Ας μας πουν επιτέλους την αλήθεια!!! Πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ.Α.Παρισης είπε πως 99% στην Κεφαλλονιά μένουν τρία τμήματα ΤΕΙ. Σήμερα στις εφημερίδες διαβάσαμε ότι,το σχέδιο <<αθηνά>> μένει ως έχει με μόνο κάποιες μικρές αλλαγές όπως δημοσίευσε η εφημερίδα το ΒΉΜΑ και λέει τα εξής: Χωρίς σημαντικές αλλαγές στη βασική φιλοσοφία του, με εξαίρεση τα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που θα μεταφέρονταν στις Σέρρες και από τέσσερα γίνονται δυο και τα Τμήματα του ΤΕΙ Πάτρας που θα πήγαιναν στο Μεσολόγγι και επίσης μειώνονται, ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες στην τελική του μορφή το σχέδιο «Αθηνά».

Παραμένει βέβαια ο σχεδιασμός του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου «Αδαμάντιος Κοραής», θεσμός που θα εφαρμοστεί μόνο στην πρωτεύουσα, με την ενσωμάτωση πέντε πανεπιστημίων: Οικονομικό Αθηνών, Πάντειο, Πειραιώς, Χαροκόπειο και Γεωπονικό.

Για τα ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ?? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ;

ΦΟΙΤΗΤΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250