Β. Κοκκολίνη: "Το ΕΚΑΒ επιτελεί πλούσιο έργο και ένας από τους στόχους μας είναι να εκπαιδεύονται οι πολίτες"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 09:33

Β. Κοκκολίνη: "Το ΕΚΑΒ επιτελεί πλούσιο έργο και ένας από τους στόχους μας είναι να εκπαιδεύονται οι πολίτες"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η Βασιλική Κοκκολίνη, διασώστρια εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ Πάτρας τομέα Κεφαλονιάς με αφορμή την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης .

Το Ε.Κ.Α.Β. στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης  και εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, αλλά και της ανάδειξης του πλούσιου και κοινωνικά κρίσιμου έργου του  καθιέρωσε την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης από τις 12 έως 19 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.

Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β.  που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Η κα Κοκκολίνη αφού αναφέρθηκε στη βράβευση του ΕΚΑΒ για το πολύπλευρο έργο του από το ΙΚΙ και την ικανοποίηση που ένιωσαν γι αυτή την αναγνώριση ανέφερε σχετικά: «Το ΕΚΑΒ επιτελεί ένα πλούσιο έργο και ένας από τους στόχους μας είναι να εκπαιδεύονται οι πολίτες. Διοργανώνοντας αυτά τα δωρεάν σεμινάρια με βιωματικό διαδραστικό τρόπο, θέλουμε να τους μυήσουμε στη γνώση των πρώτων βοηθειών και όλο αυτό να γίνει ένας τρόπος ζωής.

Το παν είναι αρχικά να έρθει σε πρώτη επαφή ο πολίτης, στην συνέχεια είναι δεξιότητες, είναι γνώσεις τις οποίες αν τις αφήσεις σε αφήνουνε ,οπότε είναι καλό να υπάρχει μια επανάληψη. Η εκπαιδευτική μας δράση ξεκίνησε το 2018,υλοποιούνταν εκπαιδευτικά προγράμματα, εκπαιδεύονταν όλο και περισσότεροι πολίτες και ξαφνικά έρχεται ο  SARS-CoV-2 (COVID-19) και μας διακόπτει βάναυσα την πορεία μας. Σ αυτά τα 3 χρόνια όμως είχαν υλοποιηθεί 36 εκπαιδευτικά προγράμματα και είχαν εκπαιδευτεί στην Κεφαλονιά 2049 πολίτες. Σ εκείνη την περίοδο είχαμε καταφέρει και είχαμε τοποθετήσει και τους 2 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, έναν στο Ληξούρι και ένα στο ξενοδοχείο Mediterranee και πρόσφατα τοποθετήθηκε και στην Άσσο. Αν δεν διακοπτόταν αυτή η πορεία που είχαμε, θεωρώ ότι θα είχαν εκπαιδευτεί ακόμα περισσότεροι πολίτες, θα είχαμε διαμοιράσει απινιδωτές σε πολλά απομακρυσμένα σημεία ,θα τα είχαμε πάει καλύτερα. Ο στόχος μας θα συνεχιστεί».

Η κα Κοκκολίνη επιχειρηματολόγησε υπέρ της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών στην παροχή πρώτων βοηθειών, υπερθεμάτισε το έργο του ΕΚΑΒ εν γένει ,αποτύπωσε πως μια γυναίκα διασώστρια λειτουργεί σ αυτό τον υπερευαίσθητο τομέα και περιέγραφε με σαφήνεια τα περιστατικά που παρεμβαίνει το ΕΚΑΒ.

Τέλος ενημέρωσε για τις δράσεις του τομέα Κεφαλονιάς στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης.

Η πρώτη θα λάβει χώρα στις 14 Δεκεμβρίου στο θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» με προσκεκλημένη την Γ΄ γυμνασίου του Β΄ Γυμνασίου Αργοστολίου και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/kokkolini-ekab?si=5888163216ca48e5920f9b551d2dc08d&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250