Tάσος Παπαθεοδωρόπουλος: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης συσπειρώνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας που είχε φύγει από τον χώρο και είναι εγγυητής της ενότητας»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 18:50

Tάσος Παπαθεοδωρόπουλος: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης συσπειρώνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας που είχε φύγει από τον χώρο και είναι εγγυητής της ενότητας»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΙΝΑΛ, Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος, υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη και για τον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Παπαθεοδωρόπουλος ανέφερε σχετικά:

«Το πάρα πολύ ενθαρρυντικό για το ΚΙΝΑΛ ήταν η προσέλευση του κόσμου Πανελλαδικά και τοπικά.

Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ψήφισαν 1240 περίπου και στις εκλογές του 2017 ήταν περίπου 100 περισσότεροι. Αυτό σημαίνει ότι πολλαπλασιάζουμε τα ποσοστά μας, αυτό ήταν και το ζητούμενο στην όλη εκλογική διαδικασία, να δυναμώσουμε το κόμμα και να μπορέσουμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες κοντά μας. Και πανελλαδικά ήταν αυξημένος ο αριθμός. Για την νίκη της α΄ Κυριακής για τον Νίκο, θεωρούσαν από το επιτελείο του ότι θα υπήρχε ένα αποτέλεσμα γύρω στο 30%,οι δημοσκοπήσεις ήταν πολύ συμβολικό το αποτέλεσμα που βγάζανε και αυτό αποδείχθηκε και την Κυριακή που μας πέρασε.

Αναφορικά με την Κυριακή που έρχεται, στις εκλογές ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, φυσικά είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, Θεωρούμε ότι ο Νίκος θα είναι ο νέος αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, έχει τις δυνατότητες, έχει τα εχέγγυα ,έχει μια πάρα πολύ σοβαρή παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο και είναι ένας πολιτικός που από τη σπουδάζουσα νεολαία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί και αυτό είδαν και οι πολίτες που τον ψήφισαν. Βλέπουν μια ανανέωση και ένα όραμα στο πρόσωπο του Νίκου και γι αυτό πιστεύω ότι θα τον ψηφίσουν για να αναδειχθεί ως ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ».

Για το ότι ο β΄ γύρος των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής δεν έχει το κλίμα του πρώτου γύρου από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου άλλαξε τακτική και από τους μειλίχιους τόνους, πέρασε στην εκτόξευση κατηγοριών κατά του αντιπάλου του της επόμενης Κυριακής ο κ. Παπαθεοδωρόπουλος είπε:

«Θεωρώ ότι ο Νίκος σε ενδεχόμενη εκλογή του θα μπορέσει να κατευνάσει όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και όντως υπάρχει μια πιο επιθετική πολιτική από τον Γιώργο Παπανδρέου, θεωρώ όμως ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί, δεν τίθεται θέμα για το εάν κάποιος θα αποχωρήσει η αν θα συμμετέχει στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος. Ο Νίκος έχει τοποθετηθεί σχετικά με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος στην Βουλή, έχει πει ότι μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα θα υπάρξει εκπρόσωπος, φυσικά υπό την καθοδήγηση τη δική του και τις κοινοβουλευτικές αξίες που θα δώσει στην κοινοβουλευτική ομάδα και τον εκπρόσωπο. Για μικρό διάστημα θεωρούμε θα υπάρχει αυτό το κενό στη Βουλή καθώς υπολογίζουμε ότι μέσα στο 2022 θα υπάρξουν βουλευτικές εκλογές και άμεσα θα βρίσκεται εντός της Βουλής όπως θέλει και ο ίδιος για να εκπροσωπεί το κόμμα μας».

Στην ερώτηση γιατί να ψηφίσει κάποιος τον κ. Ανδρουλάκη την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ο κ. Παπαθεοδωρόπουλος απάντησε ότι ο Νίκος είναι εγγυητής της ενότητας για το κόμμα, εκπροσωπεί την ανανέωση κι αυτό αποδείχθηκε καθώς οι περισσότεροι νέοι έως 40 ετών τον ψήφισαν, στηρίζει νέες ιδέες και θα δώσει την μάχη για την νεολαία.

Για τις επαναληπτικές της 12ης Δεκεμβρίου ανέφερε ότι οι ψηφοφόροι θα αγγίξουν τις 200.000,πιστεύει ότι και στα νησιά μας θα υπάρχει συμμετοχή με μια μικρή απόκλιση και επεσήμανε ότι οποιοσδήποτε δεν βρίσκεται στην Κεφαλονιά εφόσον έχει ψηφίσει στον α΄ γύρο, μπορεί να ψηφίσει κάπου αλλού, χωρίς αντίτιμο και χωρίς συμπλήρωση της αίτησης όπως έγινε στον α΄ γύρο.

Για τα όσα ελέχθησαν από τον κ. Παπανδρέου σχετικά με νοθεία κ.λ.π. ανέφερε ότι ανασκευάστηκαν από το γραφείο τύπου του ίδιου και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Για την επόμενη μέρα της παράταξης ο κ. Παπαθεοδωρόπουλος επεσήμανε: «Ο Νίκος συσπειρώνει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας το οποίο είχε φύγει από το χώρο του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, το δείξανε οι εκλογές της Κυριακής, θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο και θεωρούμε ότι πλέον με την ηγεσία του Νίκου μπορούμε να καθορίσουμε εμείς το ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής της κεντροαριστερά στην Ελλάδα και της σοσιαλδημοκρατίας. θεωρούμε ότι μπορούμε να είμαστε εμείς ένα κόμμα εξουσίας, αυτό προσδοκά ο Νίκος και αυτό θα επιδιώξουμε αμέσως μετά την εκλογή του αρχηγού. Είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο, υπάρχει ένα μεγάλο κενό που έχει αφήσει η περίοδος της κυβερνητικής διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ένα μεγάλο κενό που έχει αφήσει στην κεντροαριστερά. Εμείς που από την περίοδο που η Φώφη Γεννηματά ήταν στην εξουσία του ΚΙΝΑΛ, δείξαμε ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόσωπο, οι τοποθετήσεις μας σε όλα τα θέματα ήταν σαφείς, είχαμε ένα πρόγραμμα, ήμασταν το μοναδικό κόμμα στη Βουλή που κάναμε αντιπολίτευση και αυτό το δρόμο θα ακολουθήσουμε και τώρα. Θα δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχει κυβερνητική πρόταση, ότι υπάρχει   ένα μέλλον μέσα από την παράταξη του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και προσδοκούμε να προσελκύσουμε όσο περισσότερο κόσμο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Κλείνοντας κάλεσε όλο τον κόσμο που ψήφισε στον α γύρο να επαναλάβει την ίδια κίνηση, στα ίδια εκλογικά κέντρα , από 7 το πρωί έως 7 το απόγευμα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

  {https://soundcloud.com/user-46829938/papatheodwropolos-kinal-892?si=594c5f0245d644348a0b938cbf86bf60&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250