«Γιατί το αξίζουν!» - EEEEK Αργοστολίου: Ένα υπέροχο σχολείο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης! (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 10:51

«Γιατί το αξίζουν!» - EEEEK Αργοστολίου: Ένα υπέροχο σχολείο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης! (εικόνες/video)

Βρεθήκαμε στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αργοστολίου (ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου) στα Φαρακλάτα και είδαμε από κοντά τα όσα όμορφα συμβαίνουν εκεί για τα 14 παιδιά που αυτή την στιγμή φοιτούν εκεί.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον Covid -19, η επίσκεψή μας έγινε σε μέρα και ώρα που δεν βρίσκονταν τα παιδιά στον χώρο του σχολείου, ωστόσο ο Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου Γεράσιμος Μπαλτσαβιάς, μας ξενάγησε και μας εξήγησε τις όμορφες και συνάμα σημαντικές δραστηριότητες του σχολείου του.

Στο ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου, διδάσκονται από τους εκπαιδευτικούς τα Μαθήματα, Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική Αγωγή, Μουσική, Κοινωνική και Επαγγελματική Αγωγή, Αισθητική Αγωγή και Πληροφορική, ενώ παράλληλα λειτουργούν και εργαστήρια που τους εξασφαλίζουν εξειδικευμένη κατάρτηση. Στο ΕΕΕΚ Αργοστολίου στα Φαρακλάτα, λειτουργεί Εργαστήριο Τουριστικών Επαγγελμάτων, Εργαστήριο Χειροτεχνίας, Εργαστήριο Αυτόνομης Διαβίωσης, Εργαστήριο Κηπουρικής και Ανθοκομίας!

Κατά την επίσκεψή μας είδαμε αίθουσες για φυσιοθεραπεία, διάδρομο γυμναστικής, αναβατόριο, ποδήλατα και πάρα πολλά πράγματα που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τα παιδιά.

Στο παρακάτω βίντεο ο Διευθυντής του Σχολείου Γεράσιμος Μπαλτσαβιάς μας εξηγεί τις δραστηριότητες του σχολείου του.

{https://www.youtube.com/watch?v=Nsdo_2_vOyw}

Είναι αλήθεια πως η Πανδημία έχει «φρενάρει» τις δραστηριότητες του σχολείου. Πλέον όλες οι δραστηριότητες γίνονται εντός του σχολείου και τα παιδιά προσπαθούν να προσαρμοστούν σε ένα όμορφο περιβάλλον στο οποίο τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης κατά του Κορονοϊού. Και ευτυχώς ως και σήμερα, δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα Covid-19 στο σχολείο.

Στο διαδίκτυο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση eeek-argostoliou.gr μπορείτε να διαβάσετε για τις δραστηριότητες του σχολείου να δείτε τους χώρους του, να γνωρίσετε τους εκπαιδευτικούς και αναλυτικά τα όσα όμορφα συμβαίνουν εκεί.

Ο κ. Μπαλτσαβιάς εξέφρασε και ένα παράπονο, ότι γονείς για να μην «στιγματιστούν» (σ.σ.: από τι άραγε; ) αποφεύγουν να στείλουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο, «οδηγώντας» το σε σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, με ενδεχομένως την δύσκολη, έως καθόλου καλή, προσαρμογή των παιδιών σε αυτά.

Η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης μόνο μετά από Υπουργική Απόφαση.

Εμείς ευχόμαστε καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη του ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου και καλή πρόοδο στα παιδιά που φοιτούν εκεί.

Άλλωστε, τους αξίζει να έχουν όχι μία αλλά πολλές ευκαιρίες στις ζωές τους!

Γιώργος Χαλαβαζής

13 13 23 34567891010 2111212 213

23

14161718192021




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250