Π. Καππάτος: «Αλλάζει η μορφή του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, είτε με παρεμβάσεις δημοσίου, είτε με τη βοήθεια ιδιωτών» - Τι είπε για τις συναντήσεις στα Υπ. Υγείας και Υποδομών

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 11:26

Π. Καππάτος: «Αλλάζει η μορφή του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, είτε με παρεμβάσεις δημοσίου, είτε με τη βοήθεια ιδιωτών» - Τι είπε για τις συναντήσεις στα Υπ. Υγείας και Υποδομών

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, για θέματα τα οποία σκοπούν στην λύση των προβλημάτων της υγείας και των υποδομών στο Νομό μας.

Για την πρόσφατη επίσκεψη του στο Υπουργείο Υγείας και την συνάντηση του με τον Υπουργό κ. Πλεύρη, ο κ. Καππάτος ανέφερε:

«Το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για να επισκεφθούμε τον Υπουργό μαζί με τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ.Θεόφιλο Μιχαλάτο, έτσι ώστε να του μεταφέρει ο Δήμαρχος το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα υγείας στο Νομό μας.

Συζητήσαμε με τον Υπουργό όλα τα θέματα του Νοσοκομείου. Ο Υπουργός είναι γνώστης των θεμάτων γιατί έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα για να ενημερωθούμε αν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι γιατροί στις τελευταίες προκηρύξεις και για να διατηρήσουμε τις άγονες θέσεις (από τις 6 θέσεις που προκηρύχθηκαν μία θέση έχει ενδιαφέρον από αναισθησιολόγο) και να προκηρυχτούν το συντομότερο δυνατό».

Ο κ. Καππάτος αναφέρθηκε στο κίνητρο των 250 ευρώ τα οποία διευκολύνουν τα αιτήματα των αποσπάσεων και διαβεβαίωσε ότι το Γενικό. Νοσοκομείο είναι καλυμμένο όσον αφορά τους αναισθησιολόγους και παθολόγους .Όσον αφορά τις θέσεις που προκηρύχθηκαν και δεν καλύφθηκαν, ενημέρωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν ξανά. Ανέφερε επίσης ότι με τον Υπουργό έχει συζητηθεί η προκήρυξη θέσεων για την ΜΕΘ, αλλά πρέπει να προηγηθεί η αλλαγή του οργανισμού του Νοσοκομείου, κάτι που αφορά την διοίκηση του νοσοκομείου η οποία θα το επιμεληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Η λειτουργία της ΜΕΘ όπως επισήμανε είναι απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Για την δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αγορά εξοπλισμού στο γαστρεντερολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου, ο κ. Καππάτος, αφού έκανε μια σχετική αναφορά στα ήδη υπάρχοντα μηχανήματα τα οποία προ 10ετίας είχε προμηθεύσει στο νοσοκομείο ο γιατρός Αλέξανδρος Καλλίνικος ,ο οποίος προσέφερε επί σειρά ετών της υπηρεσίες του σ αυτό τον τομέα και τον ευχαρίστησε δημόσια, ενημέρωσε σχετικά:

«Την ιδέα μας την έδωσε ο Θανάσης Αυγερινός που υπήρξε Διοικητής του νοσοκομείου την περασμένη Άνοιξη. Απευθυνθήκαμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αρχικά εγώ και στη συνέχεια το νοσοκομείο. Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο του Ιδρύματος για την αποδοχή και την γρήγορη ανταπόκριση. Επειδή έχουμε πολλές αντιδράσεις από την κομματική πλευρά της αριστεράς, ότι αυτά είναι υποχρέωση του δημοσίου, όντως είναι υποχρέωση του δημοσίου, αλλά το ότι ο ιδιωτικός τομέας συνεισφέρει, είναι προς τη βοήθεια του δημοσίου συμφέροντος. Αυτές οι υπηρεσίες θα τεθούν στο κοινό..

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους δωρητές, είτε είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είτε είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή από το οποίο ξεκινά το επόμενο διάστημα το τμήμα επειγόντων περιστατικών, είτε η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του οποίου προεδρεύει η συνάδελφός μου η κ. Αναστασιάδου, που επί χρόνια κάνει άριστο έργο.

Τους δωρητές τους χρειαζόμαστε και πρέπει να τους ευχαριστούμε. Αλλάζει η μορφή του νοσοκομείου, είτε με παρεμβάσεις του δημοσίου, είτε με τη βοήθεια των ιδιωτών».

Ο κ. Καππάτος υπενθύμισε στην συνέχεια ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού αυτή τη στιγμή, σε σχέση με δύο χρόνια πριν και ενημέρωσε ότι υπογράφηκε η σύμβαση του Ιδρύματος με το νοσοκομείο και το νοσοκομείο ξεκινά την διαδικασία της προμήθειας του εξοπλισμού του γαστρεντερολογικού ιατρείου.

‘Όσον αφορά την επίσκεψη του ιδίου, του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου και του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού στο Υπουργείο Υποδομών ο κ. Καππάτος ανέφερε ότι είχε ως σκοπό την ενημέρωση τους για το master plan του λιμένα Αργοστολίου, τα έργα του Χειμωνικού και του Μύρτου, τις εργατικές κατοικίες του Ληξουρίου των οποίων συζητείται αυτή την περίοδο το γκρέμισμα και η ανακατασκευή τους και πήραν για πρώτη φορά την διαβεβαίωση του Υπουργού γι αυτό. Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά έργα τα οποία θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

Ενημέρωσε επίσης ότι στην Αθήνα βρέθηκαν και οι Διοικητές των νοσοκομείων για το φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει με την εργολαβία της δωρεάς Δούρου στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Το πρόβλημα έχει προκύψει λόγω δικαστικής διαμάχης μεταξύ του εργολάβου και υπαλλήλων της Περιφέρειας και αναζητούνται τρόποι ανεύρεσης λύσης για να γίνει το έργο και να μην χαθούν τα χρήματα.

Για την ομιλία του στην Βουλή στην ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου, είπε ότι υπάρχουν υπερβολές σε κάποια αδικήματα ,και ως κοινωνικά προβλήματα πρέπει ο νομοθέτης να τα αφουγκράζεται και αφού συνειδητοποιήσει την μονιμότητα του προβλήματος να παρέμβει. Αυτό έκανε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως είπε και θεωρεί ότι είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα, ο κ. Καππάτος ενημέρωσε ότι αφορούν τις φυσικές καταστροφές που κάποιες εξ αυτών οφείλονταν στους Δήμους οι οποίοι ήδη έχουν εκτελέσει τα έργα και οι άλλες αφορούν στις καταστροφές που προκάλεσε ο «Μπάλος». Τα νέα έργα αφορούν στο «Αντώνης Τρίτσης» τα οποία έχουν ανακοινωθεί και αναμένονται και άλλες εντάξεις έργων για τους Δήμους και για την Περιφέρεια. Από την στιγμή που ανακοινώνονται οι χρηματοδοτήσεις, τα έργα ξεκινούν περίπου σε 10 μήνες. Για τις εναπομείνασες αποζημιώσεις του «Ιανού» είπε ότι κάποιοι θα καλυφθούν το επόμενο διάστημα και κλείνοντας υπερτόνισε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Βουλευτή και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-744943790?si=e4db3d48d45643a7819701d1c3adac2c}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250