Εργαζόμενοι προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» : Συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 13:51

Εργαζόμενοι προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» : Συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που έχει στόχο την παροχή Πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα και Ατομα με Αναπηρία. Απευθύνεται σε άτομα που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας.

Πριν 13 χρόνια, ξεκίνησε το πρόγραμμα με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης , με απώτερο στόχο μετά από εύλογο χρονικό διάστημα και την αποδεδειγμένη αποδοχή και προσφορά του, το Ελληνικό κράτος να το ενσωματώσει στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

 Οι εργαζόμενοι μετά από δεκάδες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο βιογραφικό μας, και ανανεώσεις αυτών την τελευταία πάντα στιγμή, δουλεύοντας απλήρωτοι έως και 12 μήνες,  έχουμε αναδείξει το πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι» ως τον πιο επιτυχημένο θεσμό κοινωνικής πολιτικής που αφορά στη γ' ηλικία και στα Άτομα με Αναπηρία. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που διευρύνεται  το πλαίσιο λειτουργίας μας και σε άλλες προβληματικές καταστάσεις  που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία .

Εργαζόμενοι μετά από όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει την προσωπική μας ζωή, την οικογένεια μας , έχουμε χρεωθεί για να τα βγάλουμε πέρα.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Όσοι έχουμε γονείς έχουμε αποκτήσει και άλλους και όσοι τους έχουμε χάσει βλέπουμε τα πρόσωπα τους στα πρόσωπα των ωφελούμενων μας. Οι νεότεροι έχουμε αποκτήσει δεκάδες παππούδες και γιαγιάδες οι οποίοι δεν βλέπουν την ώρα πότε θα τους επισκεφθούν «τα παιδιά» δηλαδή εμείς οι εργαζόμενοι.

Έχουμε αποκτήσει ο καθένας μας δεκάδες αδέλφια στα οποία δίνεται η δυνατότητα να τρέξουν να ψάξουν και να δουλέψουν μακριά από τα σπίτια τους και τους δικούς τους , εφησυχασμένα ότι μένουμε εμείς πίσω και θα επισκεφθούμε τους γονείς τους και αν συμβεί οτιδήποτε θα τα ενημερώσουμε.

 

Έρχονται όμως σήμερα τα Υπουργεία, τα Υπουργεία  που δεν στάθηκαν ικανά τόσα χρόνια να εξασφαλίσουν αυτό το κοινωνικό πρόγραμμα για όλους και πετούν στην ανεργία 4.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και αφήνοντας στη μοίρα τους 100.000 ηλικιωμένους και Ατομα με Αναπηρία.

Πετούν στη κοινωνία άλλο ένα «πρόγραμμα» που θα αφήσει χωρίς φροντίδα την πλειονότητα των έως τώρα ωφελούμενων του «Βοήθεια στο Σπίτι». Ένα νέο «πρόγραμμα» που θα παρέχεται και από ιδιώτες σε αυτούς που θα μπορούν να «δώσουν».  Ένα νέο «πρόγραμμα» που θα προκαλέσει  ντόμινο συνεπειών στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους , στις σπουδές των παιδιών τους , στους μοναχικούς ηλικιωμένους και στα ΑμεΑ που θα κινδυνέψει μέχρι και η ζωή τους , στο οικογενειακό περιβάλλον των ωφελούμενων που είχε λάβει ως τώρα ανακούφιση από το «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Είναι καιρός λοιπόν, σε μια περίοδο που όλα καταρρέουν, οι Δήμοι, τα γραφεία Πρόνοιας και τα γραφεία κοινωνικής πολιτικής να επιτελέσουν το έργο τους , να ενσωματώσουν εμάς τους εργαζόμενους σε μια μόνιμη και αναβαθμισμένη κοινωνική υπηρεσία , που θα παρέχει φροντίδα δωρεάν σε ηλικιωμένους  και  ΑμεΑ .

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τα θετικά αποτελέσματα που θα δημιουργήσει μια τέτοια κίνηση και για τα οφέλη που θα διαχυθούν σε ολόκληρη την κοινωνία.

 

Απαιτούμε την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων

Απαιτούμε Δωρεάν Πρόνοια σε όλους

Απαιτούμε Νομοθετική ρύθμιση

Απαιτούμε Πολιτική απόφαση.

 

 

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» να συμμετάσχουν στην αυριανή πορεία με πανό, με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο στις 10 : 00 π.μ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και των κοινωνικών δομών, τους ωφελούμενους , και τα μέλη των οικογενειών τους αλλά και τους συνδημότες μας να σταθούν στο πλευρό μας.

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»




00 inkefalonia general ad 300X250