Η ΔΑΣ Εφοριακών για την απεργία της 20ης Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 10:08

Η ΔΑΣ Εφοριακών για την απεργία της 20ης Φλεβάρη

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι Η μάχη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αφορά όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η κατάργηση των Σ.Σ.Ε. ο καθορισμός με νόμο του κατώτερου μισθού, θα φέρει νέο νόμο, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που θα συμπιέσει παραπέρα τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων.Μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, με ατομικές συμβάσεις εργασίας ώστε εύκολα να μας τσακίζουν.Συμμετέχουμε μαζί στην απεργία στις 20 Φλεβάρη.

Η Απεργία αυτή να γίνει ένα βήμα κοινής δράσης Δημοσίου – Ιδιωτικού τομέα πάνω σε κοινά αιτήματα.
• Εδώ και τώρα να υπογραφεί Γενική Συλλογική Σύμβαση
• Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο
• Όχι στο σφαγιασμό των Δημοσίων Υπαλλήλων, όχι στην αξιολόγηση, στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις
• Όχι στη κατηγοριοποίηση των συναδέλφων
• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις ,Παιδεία-Υγεία για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες
• Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία
Δεν αντέχουμε! Δεν έχουμε να πληρώσουμε !
Ίσα μισθολογικά δικαιώματα για τους νέους συναδέλφους.

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

Κυβέρνηση αστικό κράτος, Ε.Ε. και πλουτοκρατία κλιμακώνουν τον πόλεμο, σπέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση στο λαό, ενισχύουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπολίων, διαμορφώνουν ένα αστικό κράτος πιο άμεσα υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου, πιο επιθετικό απέναντι στο λαϊκό κίνημα.
Αυτή τη στρατηγική υπηρετούν το σύνολο των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι υπέρογκες αυξήσεις (48%) της ΔΕΗ στο ρεύμα, το πετσόκομα των συντάξεων και του εφάπαξ, ο νέος νόμος « για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης» τα νέα οργανογράμματα των δημοσίων υπηρεσιών και του Υπουργείου Οικονομικών. Το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση των απολύσεων.
Αυτή την ανάπτυξη θέλουν Κυβέρνηση – Πλουτοκρατία. Αυτός είναι ο ¨νόμος και η τάξη¨ της κυβέρνησης και των καπιταλιστών.
Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη, το δίκιο του λαού.
Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε !

Τώρα όλοι μαζί εργατοϋπάλληλοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, γυναίκες, νέοι και νέες με μία φωνή, με μία γροθιά, να δυναμώσει ο αγώνας, να πολεμήσουμε ταξικά, να σημαδέψουμε σωστά, κόντρα σε μνημόνια και αφεντικά.

Όσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. όσο κουμάντο θα κάνουν τα μονοπώλια και οι τραπεζίτες ¨άσπρη μέρα¨ δε πρόκειται να δούμε.
Σήμερα χρειάζεται κίνημα ,με ηγεσίες αποφασισμένες για σκληρούς αγώνες με τη δικτατορία των μονοπωλίων, που θ΄αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, που δε θα είναι ο νεροκουβαλητής του συστήματος στην εναλλαγή των κυβερνήσεων για να σωθεί ο καπιταλισμός.
Από ένα τέτοιο κίνημα έχουμε ανάγκη και σε μία τέτοια κατεύθυνση το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να οργανώσουν τη πάλη τους.
Να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές πανεργατικό –παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
20 ΦΛΕΒΑΡΗ,
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
10:30 π.μ.
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250