Αργοστόλι: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν με ξύλα και πέτρες στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 10:08

Αργοστόλι: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν με ξύλα και πέτρες στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων

Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό 

Βραδινές ώρες χθες, εισήλθαν παράνομα στον εξωτερικό χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι, περί τα είκοσι (20) άτομα, τα οποία έφεραν κουκούλες και ολοπρόσωπες μάσκες, κρατούσαν ξύλα, πέτρες και κινήθηκαν απειλητικά προς τους χώρους διαμονής των σπουδαστών της Σχολής.

Οι ανωτέρω έγιναν αντιληπτοί από τον Διοικητή της Ακαδημίας καθώς και βαθμοφόρο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να προστατέψουν τους διαμένοντες σπουδαστές καθώς και τις εγκαταστάσεις της Σχολής, ζητώντας από τα εν λόγω άτομα να απομακρυνθούν.

Η ομάδα των ατόμων, ενώ αρχικά απομακρύνθηκε, στη συνέχεια αιφνιδιαστικά επανεισήλθε με τον ίδιο τρόπο στον χώρο της Σχολής και κατά την προσπάθεια του Διοικητή να τους εμποδίσει, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Ακολούθως, επιτέθηκαν και χτύπησαν και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας.

Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, στην προσπάθειά του να αμυνθεί, να απεγκλωβίσει τον Διοικητή και να προστατεύσει την ακεραιότητα των σπουδαστών και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των υλικών της Σχολής, πυροβόλησε προειδοποιητικά σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα οι εισβολείς να υποχωρήσουν και στη συνέχεια να τραπούν σε φυγή.

Στο σημείο έφτασε όχημα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, από όπου εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός σε κάποιον από τους εξήντα δύο (62) σπουδαστές και δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο της Ακαδημίας, ενώ επί του εξωτερικού προαυλίου βρέθηκαν διάσπαρτα πέτρες, ξύλα και καδρόνια.