Εργασίες συντήρησης του κεντρικού δρόμου των Πουλάτων από συνεργείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 20:57

Εργασίες συντήρησης του κεντρικού δρόμου των Πουλάτων από συνεργείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος της κεντρικής οδού του χωριού μας πραγματοποιήθηκαν σήμερα από συνεργείο της Περιφέρειας. Ωστόσο οι εργασίες, που αφορούν κυρίως σε τοποθέτηση ασφαλτικού υλικού σε λακκούβες, διακόπηκαν λόγω της βροχής και θα συνεχιστούν αύριο, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται κατόπιν της χθεσινής απόφασης της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων κυρίας Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, για την αποκατάσταση της βατότητας και της άρσης της επικινδυνότητας σε 10 σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεφαλλονιάς, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας “Αθηνά” που εκδηλώθηκαν από την Πέμπτη 7 έως και την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στο νησί μας.

Όπως διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι, πρόκειται ουσιαστικά για στοχευμένες παρεμβάσεις σε σημεία του οδικού δικτύου, κατόπιν εισήγησης<span;> του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, με το κόστος να ανέρχεται σε 17.955,20€ το οποίο θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό εξόδων του οικονομικού έτους 2021 της Περιφέρειας.

Εκτός από τα Πουλάτα, όπου το κόστος των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 2.876,80€, τα υπόλοιπά σημεία βρίσκονται στις επαρχιακές οδούς Μηνιές – Μεταξάτα, Αδράκι – Σιμωτάτα, Δοριζάτα – Αφράτο, Πυργί – Άγιος Ελευθέριος, Ραζάτα – Σάμη, Μιτακάτα – Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου και στις θέσεις Τζανάτα, Ξηροπόταμος και Καρούζα.

Σίγουρα οι παρεμβάσεις αυτές δεν λύνουν το πρόβλημα του απαρχαιωμένου οδικού μας δικτύου, ωστόσο είναι μία θετική εξέλιξη που ελπίζουμε να αποτελεί προάγγελο ανάλογης συνέχειας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250