Καππάτος για τα ολιγομελή τμήματα στην Κεφαλονιά: "Έχουμε τμήμα που λειτουργεί με 3 άτομα για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 18:31

Καππάτος για τα ολιγομελή τμήματα στην Κεφαλονιά: "Έχουμε τμήμα που λειτουργεί με 3 άτομα για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά"

Στην εκπομπή στα “Υπόγεια είναι η Θέα” στον Cosmos 96,5 με τον Δημήτρη Αλοίζο και την Σπυριδούλα Αναλυτή μίλησε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος για την πολύ θετική εξέλιξη  για το νέο καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Αργοστόλι ,για τα ολιγομελή τμήματα που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στην Κεφαλονιά  και για τα θέματα υγείας του Νομού. 

Το πρόβλημα  που είχε προκύψει με το κλείσιμο του καταφυγίου αδέσποτων ζώων μετά απο απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  στις 19/05/2021 βρίσκει τη λύση του.

 Το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου παρεμβαίνει άμεσα για να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες υποδομές για τη δημιουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στο Αργοστόλι  με 416.829 ευρώ.

Ο κ. Καππάτος ανέφερε σχετικά:

“Έχουμε την χρηματοδότηση με σημερινή απόφαση του κ Πέτσα του Αναπληρωτή Υπουργού  Εσωτερικών  με 417.000 ευρώ περίπου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ της  ίδρυσης, λειτουργίας  του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το Δήμο Αργοστολίου.

Θα μας λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά την άρση της αδειοδότησης του ΑΡΚ.

Είχαμε ένα σημαντικό θέμα, το συζητήσαμε μαζί με το Δήμαρχο Αργοστολίου τον κ. Μιχαλάτο και τον Αναπληρωτή Υπουργό τον κ. Πέτσα και γι’ αυτό δρομολογήθηκε γρήγορα και χρηματοδοτείται σήμερα με την απόφαση αυτή αυτό το έργο και θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο όλο το Καλοκαίρι απασχολούσε την τοπική κοινωνία του Αργοστολίου και της Κεφαλονιάς γενικότερα. Και το Ληξούρι θα έχει το δικό του καταφύγιο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχει το Αργοστόλι. Φορέας της υλοποίησης του έργου και της λειτουργίας του είναι ο Δήμος Αργοστολίου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί η Κυβέρνηση ενέσκηψε αμέσως στο πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε και θα το λύσει.”

Για την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Ολιγομελών Τμημάτων που η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας είχε επισημάνει ,ο κ. Καππάτος ενημέρωσε σχετικά ότι ο νόμος προβλέπει ένα ελάχιστο αριθμό μαθητών για να λειτουργήσουν τα τμήματα. Υπάρχουν εξαιρέσεις για τα ολιγομελή  και υπάρχουν και εξαιρέσεις τις οποίες  υπογράφει  αιτιολογημένα πάντοτε η Υπουργός.

“Έχουμε τμήματα τα οποία έχουν λίγους μαθητές και η ιδιαιτερότητα στην Κεφαλονιά είναι ότι αν δεν είχαμε αυτές τις εξαιρέσεις στα ολιγομελή θα έπρεπε να μετακινούνται μαθητές από το ένα χωριό στο άλλο σε μακρινές αποστάσεις. Αυτή είναι  η αιτιολογία που η Υπουργός την αποδέχτηκε.

Έχουμε τμήμα το οποίο θα λειτουργεί με 3 άτομα για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά. Έχουμε ολιγομελή σε όλη την Κεφαλονιά. Θεωρώ ότι είναι επιτυχία, δείχνει ότι “σκύβει” η Κυβέρνηση στα προβλήματα, δεν αδιαφορεί.”

Για τα θέματα υγείας στο Νομό μας ο κ. Καππάτος ενημέρωσε για το επικείμενο ραντεβού του(28 Σεπτεμβρίου) με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη για να τον ενημερώσει σχετικά με τα προβλήματα του ΓΝ Κεφαλονιάς δια ζώσης.

Ανέφερε ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν το ΓΝ είναι οι μόνιμοι γιατροί στο παθολογικό τμήμα και το αναισθησιολογικό και ότι στις άλλες ειδικότητες δεν υπάρχουν θέματα και τα όσα λέγονται για ελλείψεις προσωπικού είναι υπερβολές.

“Με τους επικουρικούς που έχουμε προσλάβει 100 άτομα έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες που υπήρχαν στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Οι συμβάσεις οι οποίες θα λήξουν τις επόμενες ημέρες έχω την διαβεβαίωση από τον Υπουργό ότι θα παραταθούν για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το νοσηλευτικό προσωπικό, απλά οι διάφοροι πολιτικοί το λένε για να ακούγεται και προσθέτουν το αλατάκι και το πιπεράκι στο πρόβλημα που υπάρχει με τις μόνιμες θέσεις παθολόγου και αναισθησιολόγου.

Για τις Θέσεις αυτές συνεργαστήκαμε με τον Δήμαρχο κ. Μιχαλάτο και θέλω να τον ευχαριστήσω αλλά και τον κ. Κατσιβέλη γιατί το αίτημα που τους υποβάλλαμε μαζί με τον κ. Μαρτίνη Διοικητή του ΓΝ Αργοστολίου και την κ. Μοσχονά Διοικήτρια του Ματζαβινατείου να μας βοηθήσουν με χρηματοδότηση έγινε δεκτό. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια αντίστοιχα ,γιατί ένα επίδομα 500 ευρώ μηνιαίως σε κάθε ένα από τους γιατρούς που ζητάμε, είναι ένα σημαντικό κίνητρο.

Επισκεπτόμενος τον Υπουργό θα τον παρακαλέσω να έρθει όσο πιο σύντομα γίνεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που είναι έτοιμο να κατατεθεί που εμπεριέχει τα κίνητρα για τις νησιωτικές περιοχές και την ανάγκη λειτουργίας της Εντατικής Μονάδας και τη στελέχωση της Ψυχιατρικής κλινικής.”

Τέλος ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι όλοι οι Βουλευτές της ΝΔ των Ιονίων Νήσων έχουν ραντεβού με το Υφυπουργό Παιδείας και  Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο για να συζητήσουν για τα αποτελέσματα της εισαγωγής φοιτητών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τις νέες βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Παρών θα είναι και ο Πρύτανης κ. Φλώρος.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250