Η συνταγή για νιόκι με ρικότα και ντομάτα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 12:10

Η συνταγή για νιόκι με ρικότα και ντομάτα

Πώς να φτιάξεις υπέροχα σπιτικά ζυμαρικά

Το Σαββατοκύριακο είναι μια ωραία ευκαιρία να πειραματιστούμε με σπιτικές λαχταριστές συνταγές που όλοι στο σπίτι θα λατρέψουν. Τι θα έλεγες αυτή τη φορά να δοκιμάσεις να φτιάξεις υπέροχα σπιτικά νιόκι με ρικότα και ντομάτα;

Δες εδώ πώς μπορείς να τα φτιάξεις:

Υλικά
Για τα νιόκι

250 γρ. ρικότα

2 αυγά

20-30 γρ. Parmigiano-Reggiano, τριμμένο

60 γρ. λεπτό σιμιγδάλι

130 γρ. αλεύρι (και για το πασπάλισμα)

αλάτι kosher

Για τη σάλτσα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

30 σκελίδες σκόρδου

2 κουτιά ντοματίνια κονκασέ

2 κ.σ. σπόρους μάραθου

1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο τσίλι

βασιλικός

1 1/2 κ.σ. αλάτι kosher

Εκτέλεση
Ανακάτεψε τη ρικότα και το Parmigiano σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το σιμιγδάλι με το αλεύρι. Σταδιακά ανακάτεψε το μείγμα του αλευριού με αυτό των τυριών, μέχρι να γίνει ενιαίο. Τοποθέτησε το στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, φτιάξε τα νιόκι, με διάμετρο περίπου 1,5 εκατοστό. Αν το μείγμα είναι κολλώδες, πρόσθεσε λίγο αλεύρι.

Όταν φτιάξεις τα νιόκι, φέρε σε βράση αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα. Βάλε σε αυτό τα νιόκι και άφησε τα για περίπου μισό λεπτό, μέχρι να έλθουν στην επιφάνεια ελαφριά και αφράτα. Αν δε σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις αμέσως, βάλε τα νιόκι σε έναν ελαφρώς λαδωμένο δίσκο και άφησέ τα στο ψυγείο.

Για να φτιάξεις τη σάλτσα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και τσιγάρισε το μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει χρυσό χρώμα. Όσο μαγειρεύεται το σκόρδο, σούρωσε τις ντομάτες σε ένα μικρό μπολ κρατώντας το χυμό τους και χρησιμοποιώντας τα χέρια σου για να τις συνθλίψεις. Με το εξωτερικό του πιρουνιού, λιώσε τις σκελίδες σκόρδου και πρόσθεσε τις ντομάτες, τον μάραθο και το τσίλι. Σιγόβρασε το μείγμα ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 45 λεπτά. Πρόσθεσε βασιλικό και αλάτι και μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά ακόμη. Μπορείς να προσθέσεις μπαχαρικά της αρεσκείας σου.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250