Η αγωνιστική Ducati Panigale 1199SSTK στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 14:03

Η αγωνιστική Ducati Panigale 1199SSTK στην Ελλάδα

Η Kosmocar αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση της Ducati στην Ελλάδα, δημιουργεί τη δική της αγωνιστική ομάδα, με την οποία θα συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, αλλά και σε αγώνες του εξωτερικού.



Για το σκοπό αυτό επένδυσε, αγοράζοντας την αγωνιστική Ducati Panigale 1199SSTK που ήρθε κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και με την οποία συμμετείχε ο Lorenzo Savadori με την ομάδα Barni Racing στην κατηγορία Superstock (STK), για λογαριασμό του εργοστασίου της Ducati.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα πήρε μια νίκη και ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο των νικητών, στους δέκα αγώνες της κατηγορίας.



Βασίζεται απόλυτα στο κορυφαίο μοντέλο Superbike της εταιρίας, την επαναστατική Panigale 1199S, με ελάχιστες αλλαγές, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Ο δικύλινδρος V-90 κινητήρας των 1200 κυβικών εκατοστών, φορά αγωνιστική εξάτμιση και διαφορετική χαρτογράφηση, με αποτέλεσμα η απόδοση από τους 195 ίππους να ανέβει στους 202.

Ο υπόλοιπος εξοπλισμός παραμένει ο ίδιος με το μοντέλο παραγωγής, με μόνη διαφορά ότι έχουν αφαιρεθεί τα φωτιστικά σώματα και τα φλας και έχει αντικατασταθεί το φέρινγκ της μοτοσυκλέτας, με ειδικό αγωνιστικό, διατηρώντας το βάρος στα 164 κιλά.


Η Ducati Panigale 1199SSTK είναι η ισχυρότερη αγωνιστική μοτοσυκλέτα που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα και σίγουρα μια από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες που έχουν βρεθεί σε ελληνικές πίστες. Σύντομα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της ομάδας και το πρόγραμμα δοκιμών και αγώνων.

Δείτε στο βίντεο τη μοτοσυκλέτα σε δράση να παίρνει τη νίκη στη Monza...
https://youtu.be/aygvX1hY-Ig


newsbeast