Ανάμεικτα σαλατικά με ψητή κολοκύθα, ανθότυρο και cranberries

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 12:52

Ανάμεικτα σαλατικά με ψητή κολοκύθα, ανθότυρο και cranberries

Συνταγή από τον ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ Για 4 Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας : 20'  ΥΛΙΚΑ : Για τη vinaigrette :   10 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
 10 ml φρέσκο χυμό λάιμ και 1 λάιμ ξύσμα 5 ml φρέσκο χυμό λεμόνι 5 ml φρέσκο χυμό κίτρο 90 ml Άλτις Παραδοσιακό 20 gr μουστάρδα dijon 20 gr μέλι

 Από μία πρέζα αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη  

Για τη σαλάτα:
 
Μισή κολοκύθα
200 gr ανθότυρο
80 gr cranberries
1 μάτσο ρόκα
½ μικρό ραντίτσιο
1 μικρό γαλλικό μαρούλι
½ τμχ iceberg
1 μικρή λόλα πράσινη
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

 
Για τη vinaigrette:
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι, το οποίο ρίχνουμε σιγά σιγά στο τέλος, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρις ότου ετοιμάσουμε τη σαλάτα.
 
Για τη σαλάτα:
 
Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολα, και διαβρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα (περίπου 10 λεπτά).

Πλένουμε καλά τα σαλατικά μας, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια με το χέρι, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα cranberries και τη μισή vinaigrette και ανακατεύουμε. Στήνουμε σε πιάτα, τρίβουμε από πάνω σε χοντρά κομμάτια το ανθότυρο και περιβρέχουμε με λίγο vinaigrette.
 
 
Άλτις Παραδοσιακό :
 
Το ιδιαίτερο άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς και η μεστή, φρουτώδης γεύση του μετατρέπουν ακόμα και τις πιο απλές συνταγές σε γευστικές εμπειρίες. Δένει υπέροχα με την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα, ο πλούτος των αρωμάτων του αναδεικνύει τις συνταγές με κυνήγι ενώ η πικάντικη γεύση φρεσκοτριμμένου πιπεριού και φύλλων ελιάς στολίζουν τα παραδοσιακά ψητά φούρνου και τα μαγειρευτά λαχανικά.