Μoon milk: Το ρόφημα που βοηθά στον ύπνο και έχει κατακλύσει το Instagram

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 12:51

Μoon milk: Το ρόφημα που βοηθά στον ύπνο και έχει κατακλύσει το Instagram

Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις ακούσει ότι ένα ποτήρι ζεστό γάλα εξασφαλίζει έναν ήρεμο ύπνο. Εύκολο, οικονομικό και με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Πλέον υπάρχει ένα καινούριο wellness trend, μια βελτιωμένη έκδοση του ζεστού γάλακτος, που έχει κατακλύσει τα social media και αυτό δεν είναι άλλο από το “moon milk”.

Το moon milk είναι ένα μίγμα ζεστού γάλακτος, μπαχαρικών -όπως κανέλα ή μοσχοκάρυδο, μελιού και φυσικών ουσιών οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει το στρες και να ισορροπεί τις ορμόνες. Μια από τις πιο γνωστές του ουσίες είναι το ginseng το οποίο χρησιμοποιείται σε διάφορα αφεψήματα, ποικιλίες τσαγιού και smoothies. Άλλη μια όχι τόσο γνωστή φυσική ουσία, είναι το ashwagandha, το οποίο χρησιμοποιείται για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει το στρες και είναι και από τα βασικά συστατικά για την δημιουργία του moon milk.

Το γάλα από μόνο του, βέβαια, περιέχει τρυπτοφάνη και μελατονίνη, φυσικές ουσίες που βοηθούν στη χαλάρωση και στον ύπνο. Οπότε αν ψάχνεις κάτι για να σε βοηθήσει τις δύσκολες νυχτερινές ώρες που το άγχος σε επισκέπτεται, το moon milk αποτελεί τη βελτιωμένη έκδοση του γάλακτος των παιδικών σου χρόνων. Ιδανικά, χρησιμοποίησε κατά προτίμηση αγελαδινό γάλα (πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, βιταμινών B,D) και μπαχαρικά όπως, κανέλα ή μοσχοκάρυδο για μια νότα ηρεμίας, τζίντζερ για την πέψη ή κουρκουμά.

Ανάλογα με τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσεις, θα πάρεις και το αντίστοιχο χρώμα στο ρόφημά σου.

Πηγή: Newmoney.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ