Ιδέες για την διακόσμηση του Σαλονιού!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 09:20

Ιδέες για την διακόσμηση του Σαλονιού!

Κάποιοι το αποκαλούν καθιστικό ή πιο τυπικά σαλόνι. Όπως και να αναφερόμαστε σε αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος είναι ο κύριος σκοπός αυτού του δωματίου. Αυτό που θέλουμε είναι ένας άνετος χώρος όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε, να αισθανόμαστε άνετα και μοναδικοί προορισμοί στο εξωτερικό να ταξιδεύουν στο μυαλό μας. Αυτές οι ιδέες για το σαλόνι θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το χώρο των ονείρων σας.

“Εξαφανίστε” την τηλεόραση

Μην αφήσετε αυτό το μεγάλο μαύρο κουτί, την τηλεόραση να επισκιάσει την όμορφη διακόσμησης σας. Έχουμε μερικούς τρόπους για να αποκρύψετε την τηλεόρασή σας εντελώς, ή τουλάχιστον να την κάνετε να ξεχωρίζει λιγότερο.

  • Ένας προφανής τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η τηλεόραση δεν παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι να την ενσωματώσετε σε ένα έπιπλο.
  • Μπορείτε να μειώσετε την ένταση της με ένα έντονο χρώμα στον πίσω τοίχο. Δεν θα αποκρύψει τελείως την τηλεόραση, όμως θα αποσπά την προσοχή από μια επίπεδη οθόνη τοποθετημένη σε ένα λευκό τοίχο.
  • Ένα άλλο τακτοποιημένο τέχνασμα για την απόκρυψη μιας τηλεόρασης στην κρεβατοκάμαρα είναι να βρούμε χώρο μέσα σε εντοιχισμένες ντουλάπες. Είναι και προτότυπο.

Να θυμάστε ότι, η τοποθέτηση της τηλεόρασης επιρρεάζει την τηλεοπτική εμπειρία και γι’αυτό θα πρέπει να βρίσκετε στην σωστή θέση. Δηλαδή να μην είναι ούτε πολύ ψηλά τοποθετημένη ούτε πολύ χαμηλά. Όσο μικρότερη η απόσταση της τηλεόρασης από τον καναπέ τοσό χαμηλότερα θα πρέπει να είνα η τηλεόραση. Κάτι άλλι που επιρεάζει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση είναι και η εφαρμογή των ψηφιακών καναλιών. Τώρα έχουμε μια πιο ποιοτική εικόνα, με μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και καλύτερο ήχο. Βέβαια οι επισκευές τηλεοράσεων ή η αναβάθμιση τους επιβάλλεται ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής.

Έξυπνη χρήση των χρωμάτων

Ένα ψηχρό και αδιάφορο λευκό σαλόνι μπορεί να γίνει χαλαρό και φιλόξενο, χάρη σε μια προσθήκη σκούρου μπλε στους τοίχους για παράδειγμα. Μια άλλη επιλογή είναι και το πράσινο χρώμα. Για μια πιο χαλαρή αίσθηση, εισάγετε τις φυσικές αποχρώσεις του πράσινου στο σαλόνι σας.

Σε έναν πολύ φωτεινό χώρο, ζωγραφίζοντας τους τοίχους με ένα ματ κυπαρισσι χρώμα θα μπορέσε να μειώσετε την ένταση του φωτός. Είναι ιδανικό για ένα δωμάτιο που απλά θέλετε να χαλαρώσετε στο τέλος μιας μακράς μέρας. Εκτός από τους τοίχους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ανοιχτές αποχρώσεις του πρασίνου στους καναπέδες, σε καδρα ή να ενσωματώσετε κάποια φυτά στον χώρο.

Καναπέδες από βελούδο

Όταν πρόκειται για έπιπλα καθιστικού, τόσο οι επιλογές των υφασμάτων όσο και των χρωμάτων γίνονται όλο και πιο τολμηρές. Το βελούδο βρισκόταν στην αφάνεια για μερικά χρόνια, αλλά το 2018 το βλέπει να λάμπει πραγματικά. Αυτό το πολυτελές ύφασμα αποπνέει μια ποιότητα ζεστασιάς, ειδικά στους καναπέδες, που σας προσελκύει άμεσα. Σας δημιουργεί ένα κλίμα ζεστασιάς και ηρεμίας κατάλληλο για να δουλέψετε, να δείτε ταινίες, να ψωνίσετε online κρασιά, ρούχα, αξεσουάρ κτλ. Δημιουργεί δηλαδή τον ιδανικό χώρο έτσι ώστε να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι.

Έντονα χαλιά

Ξεχάστε τους έντονους τοίχους, φέτος είναι όλα σχετικά με το πάτωματα. Ενώ τα ξύλινα δάπεδα έχουν πάρει την κεντρική σκηνή σε πολλά σπίτια κατά τη διάρκεια των ετών, υπάρχει ακόμα μια επιθυμία για χαλιά, όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός ζεστού σαλόνι. Τα μοτίβα και οι λωρίδες εξακολουθούν να είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο σας αρέσει.

Λοιπόν, τι περιμένετε; Συμβουλευτείτε αυτό το άρθρο με τις διακοσμητικές λύσεις, ενημερωθείτε για τις τάσεις του σήμερα, βάλτε και λίγη φαντασία αλλά και προσωπικό γούστο και θα δείτε το σαλόνι σας να μεταμορφώνετε.




00 inkefalonia general ad 300X250