Ντοματοχυμός σπιτικός & smoothie ντομάτα-καρότο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 08:20

Ντοματοχυμός σπιτικός & smoothie ντομάτα-καρότο

Η Shakira πίνει ντοματοχυμό μεταξύ των γευμάτων της για αποτοξίνωση, ενώ ένα μόλις ποτήρι ντοματοχυμό θα σου καλύψει το 72% της βιταμίνης C που χρειάζεσαι καθημερινά και το 22% της βιταμίνης Α.

Ντοματοχυμός ο αποτοξινωτικός: Αν τώρα έχεις κάποιες ντομάτες που έχουν ωριμάσει λίγο παραπάνω και δεν μπορείς να τις κάνεις σαλάτα, δοκίμασε να φτιάξεις ένα θρεπτικό σπιτικό ντοματοχυμό ή ένα smoothie με ντομάτα και καρότο, με λίγες θερμίδες.

Σπιτικός ντοματοχυμός

Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά
Ένα ποτήρι φυσικού χυμού:41 θερμίδες

3-4 ντομάτες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Λίγο μαύρο πιπέρι

½ φλιτζάνι κομμένο κρεμμυδάκι

½ αγγουράκι

2 φυλλαράκια δυόσμο ή μαϊντανό

Οδηγίες παρασκευής: Χτύπησε στο μπλέντερ τις ντομάτες αφού τις έχεις πλύνει και τις έχεις κόψει, και το κρεμμυδάκι με το αγγούρι. Στο τέλος πρόσθεσε παγάκια, αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλεις το ρόφημα σου) και απόλαυσε!

Shape Tip: Κάποιες ντομάτες είναι πιο γλυκές από άλλες, κάτι που εξαρτάται από το πόσο ώριμες είναι. Προτίμησε για τον ντοματοχυμό σου να χρησιμοποιήσεις όσο το δυνατόν πιο ώριμες ντομάτες γίνεται, για να πετύχεις πιο γλυκιά και "γεμάτη" γεύση.

Θρεπτικό smoothie με ντομάτα και καρότο

Ιδανικό για όσους θέλουν ένα ρόφημα αποτοξινωτικό, χαμηλό σε θερμίδες και θρεπτικό!

4 καρότα κομμένα

4 ντομάτες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

λίγο μαύρο πιπέρι

2 κουταλάκια της σούπας χυμό λεμονιού

2 δάχτυλα νερό

Οδηγίες παρασκευής: Χτύπησε στο μπλέντερ τα καρότα, και τις ντομάτες με το νερό. Στο τέλος πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και βάλε και λίγο πάγο, και στην υγειά μας!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250