Βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να φτιάχνεις αυγά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 11:15

Βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να φτιάχνεις αυγά

Ένας τέλειος τρόπος να φτιάξεις αυγά πολύ εύκολα και εντυπωσιακά.


Μολις είδαμε αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος αυγών με την ονομασία "egg clouds" ("συννεφένια αυγά") σκεφτήκαμε ότι θέλουμε να τα δοκιμάσουμε άμεσα. Ο τρόπος είναι πολύ απλός: χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα, σχηματίστε μικρές συννεφένιες φωλιές ώστε να κρατήσουν τους κρόκους.

Ψήστε τα μέχρι τα ασπράδια να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα και ο κρόκος σταθεροποιηθεί. Αυτός είναι μακρά ο ευκολότερος και ταυτόχρονα εντυπωσιακός τρόπος ώστε να προσφέρεις αυγά σε ένα τραπέζι αλλά και πολύ απλός ώστε να τα φτιάξεις στο brunch του Σαββατοκύριακου.

Aυτό το πολύ απλό πιάτο είναι πεντανόστιμο και είναι και ελκυστικό στο μάτι με ολόκληρους μελάτους κρόκου πάνω σε σύννεφα από ασπράδια ψημένα στην εντέλεια. Αν θέλετε να τα κάνετε ακόμα πιο νόστιμα προσθέστε ένα ή παραπάνω υλικά που επιθυμείτε μέσα στα ασπράδια πριν το ψήσιμο. Καλές επιλογές είναι το ψιλοκομμένο ξεροψημένο λουκάνικο ή μπέικον ή κρεμμύδι σωταρισμένο και μυρωδικά. 

Υλικά

8 αυγά
1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1⁄2 κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C. Bάλτε λαδόκολλα στο ταψί.
  2. Χωρίστε τα αυγά προσεκτικά ώστε να διατηρήσετε τους κρόκους ολόκληρους. Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χρησιμοποιήστε σπάτουλα και διπλώστε απαλά την παρμεζάνα και το αλάτι στα ασπράδια με λίγες γρήγορες κινήσεις προσέχοντας να μη χαλάσετε τη μαρέγκα.
  3. Πάρτε τη μαρέγκα με ένα κουτάλι και απλώστε 8 ίδια βουναλάκια πάνω στη λαδόκολλα χρησιμοποιώντας 1/2 με 3/4 του φλυτζανιού για κάθε βουναλάκι και αφήστε απόσταση τουλάχιστον 2 εκατοστά μεταξύ τους. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του κουταλιού ώστε να σχηματίσετε μια μικρή λακούβα στο κέντρο. Προσεκτικά τοποθετήστε ένα κρόκο στο καθένα. 
  4. Για μαλακούς κρόκους ψήστε για 14-16 λεπτά μέχρι οι κρόκοι να σταθεροποιηθούν και τα ασπράδια να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό-καφέ χρώμα. Για μελάτους κρόκους βγάλτε τα από το φούρνο στα 8-10 λεπτά. 
  5. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε ζεστά.
womantoc.gr



00 inkefalonia general ad 300X250