Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα!
        
        
                        
        Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
- 450 γρ. χοιρινός κιμάς
 - 1 φέτα λευκό ψωμί χωρίς κόρα
 - 1 κ.γ. σπόροι μάραθο
 - 1 κ.γ. μπούκοβο
 - 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 16 μπαλάκια μοτσαρέλα
 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 - αλεύρι για πανάρισμα
 
Για τη σάλτσα
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
 - 1 κ.γ. ζάχαρη
 - 1 κ.σ. ξύδι
 - 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
 - θυμάρι
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - ελαιόλαδο
 - 1/2 κούπα νερό
 - παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα κεφτεδάκια
- Στο μίξερ χτυπάμε την ξερή φέτα ψωμιού, το σκόρδο, το μπούκοβο, το μάραθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
 - Ρίχνουμε τον κιμά σ' ένα μπολ και μετά τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά.
 - Παίρνουμε μια μεμβράνη, τοποθετούμε κομμάτια κιμά και τα πατάμε. Βάζουμε τη μοτσαρέλα στη μέση. Κοβουμε τη μεμβράνη και τυλίγουμε. Ξετυλίγουμε.
 - Αλευρώνουμε ίσα-ίσα τα κεφτεδάκια.
 - Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά χωρίς λάδι.
 - Προσθέτουμε λάδι στο τηγάνι να πάει παντού και στη συνέχεια 1 - 1 τα κεφτεδάκια, σε 2 δόσεις.
 - Με ένα πηρουνάκι ίσα ίσα γυρνάμε να πάρουν ωραίο χρώμα (όχι να ψηθούν).
 - Στη 2η δόση, καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα.
 
Για τη σάλτσα
- Σ'ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε 1 σκ. σκόρδο και τη ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
 - Σοτάρουμε, προθέτουμε θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ξύδι, ζάχαρη και ντομάτα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα κεφτεδάκια.
 - Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 5-10 λεπτά.
 - Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι αν χρειαστεί, θυμάρι από πάνω και λίγη παρμεζάνα (προαιρετικά) και αφαιρούμε.
 
        Μοιράσου:
        
    
    
    
                        
                        

















