Φτιάξτε σουβλάκι χοιρινό στο σπίτι
        
        
                        
        Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 2 ψαρονέφρια (800 γρ. συνολικά)
 - 1 κρεμμύδι μεσαίο
 - 4 κλωνάρια δενδρολίβανο
 - 3 κλωνάρια θυμάρι
 - 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες σπασμένες
 - 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 5 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
 - χονδρό αλάτι
 - πιπέρι
 - 2 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 8
 - ξυλάκια για σουβλάκια
 - τζατζίκι για σερβίρισμα
 - πίτες για σερβίρισμα
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε 5 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί, 2 κλωνάρια δενρολίβανο και μερικά κλωνάρια θυμάρι και αφήνουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια να μαριναριστούν για 1-2 ώρες έτσι ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
 - Αφαιρούμε τα παραφίλετα με ένα μαχαίρι από το κρέας μας. Τα αφήνουμε στην άκρη.
 - Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού βγάζουμε τη λευκή ίνα που έχει στο πάνω μέρος το ψαρονέφρι. Είναι βασικό να το αφαιρέσουμε γιατί όσο και αν το μαγειρεύουμε παραμένει πολύ σκληρό.
 - Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφα κυβάκια (πάχους 1 εκ.) και το ίδιο κάνουμε και με τα παραφίλετα. Αυτός ο τρόπος κοπής μας βοηθάει στο να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας.
 - Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και βάζουμε μέσα το κρέας.
 - Κόβουμε στα 4 το κρεμμύδι, το χωρίζουμε στα “φύλλα” του και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ταψί.
 - Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε και αυτά στο κρέας.
 - Τέλος προσθέτουμε το λάδι, τις 5 κ.σ ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα. Θα δούμε ότι το χρώμα του κρέατος θα αρχίσει να γίνεται άσπρο εξαιτίας του ξυδιού). Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
 - Μόλις μαριναριστεί το κρέας μας, περνάμε το κρέας εναλλάξ με κομμάτια ντομάτας και κρεμμυδιού στα ξύλινα καλαμάκια.
 - Ψήνουμε τα ξυλάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν αλλά να είναι τραγανά.
 - Σερβίρουμε με πίτες, ντομάτες και τζατζίκι.
 
        Μοιράσου:
        
    
    
    
                        
                        

















