Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες
Δοκιμάστε τους και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν ανάρπαστοι!
Υλικά συνταγής
- 600 γραμμ. αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
- 600 γραμμ. βούτυρο γάλακτος ή φυτικό λίπος
- 2 κρόκοι αυγών
- 200 γραμμ. Άχνη Ζάχαρη
- 900 γραμμ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
- Άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7΄-8΄. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, προσθέτουμε το κονιάκ, τα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για περίπου 25΄ στους 180°C. Όπως τους βγάζουμε καυτούς, τους αχνίζουμε, για να κολλήσει η άχνη πάνω τους, με απαλές κινήσεις, γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.
www.argiro.gr
Μοιράσου:









![Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών η Σταμούλα Κονιδάρη [4/11]](/media/k2/items/cache/2ee4cde08267a7f14adf436feae06e56_M.jpg?t=20251104_101426)








