Έχεις περιφέρεια; 5 κομμάτια που την "καμουφλάρουν"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 12:48

Έχεις περιφέρεια; 5 κομμάτια που την "καμουφλάρουν"

Aν έχεις μερικά κιλάκια παραπάνω στην περιφέρεια, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να κυκλοφορείς συνεχώς με τουνίκ, poncho, φαρδιά ρούχα και πανωφόρια, που σου προσθέτουν πόντους, αντί να “καμουφλάρουν” τις μικροατέλειές σου. Το μυστικό είναι να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία -για παράδειγμα, τη λεπτή μέση ή το στήθος σου-, ώστε να τραβήξεις τα βλέμματα από την “ελαττωματική” -όπως εσύ τη θεωρείς- περιοχή.

Επένδυσε στα σωστά κομμάτια ανάλογα με την περιφέρειά σου, αλλά φόρεσέ τα με “έξυπνο” και κομψό τρόπο.

1. Κλος φούστες

Οι φούστες με κλοσάρισμα, όπως και οι εβαζέ είναι σύμμαχοί σου στο ντύσιμό σου. Συνδύασέ τις με μοντέρνα tops ή κλασικά πουκάμισα και πέτυχε υπέροχους συνδυασμούς για κάθε ώρα της μέρας.

2. Τζιν, boyfriend ή σε ίσια γραμμή

Να προτιμήσεις χαμηλόμεσα ή ψηλόμεσα; Αυτή είναι η μεγάλη απορία. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κανόνας για τα τζιν και καλό είναι να δοκιμάσεις και τα δύο πριν αγοράσεις αυτό που θα φοράς καθημερινά. Ένα ψηλόμεσο τζιν σε ίσια γραμμή, σίγουρα τονίζει τη λεπτή μέση σου, αλλά ένα χαμηλόμεσο boyfriend τζιν, που θα φοράς στο γραφείο, αλλά και στις βόλτες σου, μπορεί να σου ταιριάζει περισσότερο.

3. Παντελόνες

Οι ψηλόμεσες παντελόνες που φαρδαίνουν προς τα κάτω, ανήκουν στα κομμάτια που μπορείς να προτιμήσεις για το καθημερινό, αλλά και για το formal ντύσιμό σου. Μπορείς να διαλέξεις μονόχρωμες -προτίμησε τις σκουρόχρωμες- ή κάποια κομμάτια με διακριτικά prints.

4. Φορέματα με φούστα σε Α ή κλος γραμμή

Όπως και οι skater φούστες, έτσι και τα φορέματα είναι μία καλή προσθήκη στη γκαρνταρόμπα σου. Αν νιώθεις άνετη μόνο με minimal σχέδια και σκουρόχρωμες αποχρώσεις, φρόντισε να προσθέσεις στο σύνολό σου κάποιο statement αξεσουάρ, ίσως ένα μεγάλο κολιέ, ένα ζευγάρι μακριά σκουλαρίκια ή ένα κόσμημα για τα μαλλιά, που θα τραβήξουν τα βλέμματα στα σωστά σημεία.

5. Boxy σακάκια ή oversized ζακέτες

Τα σακάκια με τετραγωνισμένους ώμου και μήκος αρκετά κάτω από τη μέση, θα συμπληρώσουν με στιλ κάθε look σου. Μια καλή επιλογή είναι και οι καζάκες, όπως και τα boxy manteau.