Φτιάξε υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια με μερέντα & ολόκληρα φουντούκια

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 16:41

Φτιάξε υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια με μερέντα & ολόκληρα φουντούκια

Τρουφάκια με σοκολάτα κουβερτούρα, μερέντα ή νουτέλα, γκοφρέτα με φουντούκια και ολόκληρα φουντούκια στο κέντρο, καλυμμένα με σοκολάτα και τρίμμα φουντουκιού… Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

 

Υλικά συνταγής
  • 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλ. τσαγιού μερέντα ή νουτέλα
  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη γκοφρέτα με φουντούκια
  • 24 ολόκληρα φουντούκια
  • Για την επικάλυψη:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεσμένα φουντούκια
Εκτέλεση συνταγής
  1. Λιώνετε τα 280 γρ. κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη μερέντα και ανακατεύετε καλά.
  2. Θρυμματίζετε σε μικρά κομματάκια [όχι σε σκόνη] τις γκοφρέτες φουντουκιού, τα προσθέτετε στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας-μερέντας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.
  3. Μετά τη 1 ώρα το βγάζετε από το ψυγείο, παίρνετε 1 κ.σ. μείγμα και το ανοίγετε στο μέγεθος της παλάμης σας. Βάζετε μέσα ένα ολόκληρο φουντούκι και το κλείνετε περιμετρικά σε στρογγυλό μπαλάκι.
  4. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και τα φουντούκια. Αν στο μεταξύ το μείγμα έχει ζεσταθεί και μαλακώσει, το ξαναβάζετε στο ψυγείο για λίγο να κρυώσει και σφίξει και συνεχίζετε. Τις τοποθετείτε σε δίσκο και τις βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν.
  5. Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί, σε πυρίμαχο μπολ, τα 200 γρ. σοκολάτας κουβερτούρας με τη 1 πρέζα αλάτι. Θρυμματίζετε στο μίξερ τα φουντούκια [σε μικρά κομματάκια, όχι σε σκόνη] τα φουντούκια και τα βάζετε σε βαθύ πιάτο.
  6. Βουτάτε ένα, ένα τα τρουφάκια στη λιωμένη σοκολάτα και τα κυλάτε στο τριμμένο φουντούκι να καλυφθούν περιμετρικά. Τα τοποθετείτε σε δίσκο στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος, τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά και μετά σερβίρετε.