Κεφαλoνίτικη κρεατόπιτα μιάμ μιάμ

Φοβερή κρετόπιτα με τραγανό φύλλο και χωρίς υπερβολές στο ρύζι.
Τι χρειαζόμαστε:
- 900 γρ. μοσχάρι σε πολύ μικρούς κύβους
- 400 γρ. χοιρινό σε πολύ μικρούς κύβους
- 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
- πιπέρι όσο θέλουμε
- μαιντανό όσο θέλουμε
- 2-3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρασί
- 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασσέ
- 200 ml. pummaro
- 2 αβγά
- λάδι
- 300 γρ. φέτα
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- φλούδα ενός πορτοκαλιού
- λίγο σάψυχο (μαντζουράνα)
Για το φύλλο:
- 800 γρ. αλεύρι
- 1/2 νεροπότηρο κρασί
- 1/2 νεροπότηρο λάδι
- 3/4 νεροπότηρου νερό
- Αλάτι - πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ απο βραδίς. Το πρωί πετάμε την φλούδα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλλας.
- Φτιάχνουμε το φυλλο μας και χωρίζουμε το ζυμαράκι στα 2.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο και το τοποθετούμε στην λαδωμένη λαμαρίνα του φούρνου (το φύλλο να καλύπτει τα τοιχώματα και να περρισεύει γιατι θα το ενώσουμε με το επάνω φύλλο).
- Ρίχνουμε πάνω στο φύλλο την γέμιση την απλώνουμε καλά και καλύπτουμε απο πάνω με το άλλο φύλλο που ανοίξαμε.
- Πιάνουμε τις άκρες απο τα 2 φύλλα και αρχίζουμε να τις στρίβουμε γύρω γύρω να γίνει σαν πλεχτό κορδόνι.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 μόνο με την κάτω αντίσταση και μετά για άλλη 1 ώρα στους 200 με τις πανω και κάτω αντιστάσεις.
Μοιράσου:
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή είναι μια συνταγή της φίλης μου της Βαρβάρας - βέρα Κεφαλλονίτισσα!!! Όταν οι φίλοι δοκιμάσαμε αυτή την πίτα "πάθαμε ζημιά". Είναι πραγματική κρεατόπιτα και δεν υπερισχύει το ρύζι.
Για όσους αρέσει το τράγιο: Αντί για 900 γρ. μοσχάρι και 400 γρ. χοιρινό μπορείτε να βάλετε 450 γρ. μοσχάρι, 400 γρ. χοιρινό και 450 γρ. τραγιο όλα σε μικρούς κύβους. Κατά τα άλλα η συνταγή παραμένει ίδια.