4 μύθοι για το σεξ που πρέπει να εκλείψουν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 23:20

4 μύθοι για το σεξ που πρέπει να εκλείψουν

Υπάρχουν μερικές, ας πούμε, γενικές γνώσεις για το σεξ, οι οποίες είναι πέρα για πέρα ψεύτικες. Τις μάθαμε όταν ήμασταν παιδιά και τις αφήσαμε να επηρεάσουν την αυτοπεποίθησή μας, και ίσως η σεξουαλική ζωή πολλών ανθρώπων να ήταν πιο εύκολη χωρίς αυτές. Γι’ αυτό, λοιπόν, είμαστε εδώ, έτοιμοι να καταρρίψουμε τους τέσσερις πιο προσβλητικά λάθος μύθους που κυκλοφορούν για το σεξ.

 

1. Το μέγεθος μετράει
Η λογική ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα πέος, τόσο καλύτερος είναι ο άντρας στο κρεβάτι έχει «κάψει» εξίσου άντρες και γυναίκες. Οι λιγότερο προικισμένοι άντρες νιώθουν ανεπαρκείς, οι πιο… μεγάλοι ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν και πολύ, και οι γυναίκες βρίσκονται κάπου στην μέση, με απορημένο βλέμμα. Θα το πούμε ξανά: αυτό που μετράει είναι τι κάνει ένας άντρας με το μόριό του (καθώς και με τα χέρια του, και με το στόμα του). Συνεπώς, οι τεχνικές που πρέπει να αναπτύξει κάποιος για να ευχαριστήσει την σύντροφό του είναι πολυάριθμες – και τελείως άσχετες με το μέγεθός του, πλην ακραίων περιπτώσεων.

2. Οργασμός από οργασμό…
Κάποτε (και εννοούμε παλιά), ο Φρόιντ αποφάσισε να καταστρέψει γενιές ολόκληρες γυναικών δηλώνοντας πως οι μόνοι «αληθινοί» οργασμοί είναι οι κολπικοί, ενώ οι κλειτοριδικοί ήταν υποδεέστεροι. Πιο πρόσφατα, αλλά και πάλι αρκετά παλιά για να έχει ξεπεραστεί πλέον αυτός ο μύθος, στην σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του ’60, μελέτες που έγιναν πάνω στο σεξ απέδειξαν ότι η σωματική εμπειρία του οργασμού της γυναίκας δεν παρουσιάζει καμία απολύτως διαφορά, με όποιον τρόπο κι αν προκληθεί. Πάνω στο σεξ, το πέος του άντρας ερεθίζει την κλειτορίδα έμμεσα. Άλλες γυναίκες προτιμούν τον άμεσο ερεθισμό.

3. Σεξ μόνο αν έχεις όρεξη
Αν το πιστεύετε όντως αυτό, λογικά θα καταλήξετε να κάνετε όλο και λιγότερο σεξ με το σύντροφό σας. Γιατί, ρεαλιστικά μιλώντας, είναι αρκετά δύσκολο να βρίσκονται πάντα και οι δύο στην κατάλληλη διάθεση. Το πρόβλημα με αυτόν τον μύθο βρίσκεται ότι επικεντρώνεται στην έλλειψη διάθεσης πριν ξεκινήσουν τα προκαταρκτικά. Υπάρχει, όμως, μία σοφή κουβέντα, η οποία λέει πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Άλλωστε, το σεξ είναι από τα καλύτερα αγχολυτικά που υπάρχουν. Με λίγα λόγια, λιγότερο σεξ σημαίνει περισσότερα προβλήματα στην σχέση.

4. Καλό και κακό σεξ
Το καλό σεξ είναι διασκεδαστικό, υγιές και προσωπικό. Αν θέλετε όντως να νιώσετε καλά σαν σεξουαλική οντότητα, ξεχάστε όσα έχετε διαβάσει, όσα είδατε στις ταινίες και – κυρίως – όσα σας είπαν οι φίλοι σας. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους, και αγαπήστε αυτό που είστε. Ο σύντροφός σας σίγουρα θα παρατηρήσει κάτι καλύτερο στο κρεβάτι.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250