Ξέσπασε η Μαρία Χούκλη μέσα από το δελτίο του ΑΝΤ1 !

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 11:56

Ξέσπασε η Μαρία Χούκλη μέσα από το δελτίο του ΑΝΤ1 !

Μία διαφορετική Μαρία Χούκλη είδαμε χθες το βράδυ... Μία Μαρία Χούκλη απογοητευμένη, ενοχλημένη, εξοργισμένη... Η δημοσιογράφος μετά από 26 ολόκληρα χρόνια στον χώρο της δημοσιογραφίας και της εκφώνησης των δελτίων ειδήσεων, δεν κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της, βγήκε εκτός ορίων και θέλησε να εκφράσει την προσωπική της άποψη όσο πιο έντονα μπορούσε !

Ναι, για πρώτη φορά στην καριέρα της η Μαρία Χούκλη όντας εξοργισμένη χθες το βράδυ τοποθετήθηκε δημόσια σε σχέση με τους καρκινοπαθείς και την τεράστια ταλαιπωρία που ζουν τις τελευταίες ημέρες, μετά την κόντρα του Υπουργείου Υγείας και των Φαμακοποιών, η οποία μπορούμε να πούμε πως παίζει ... κορώνα - γράμματα την ίδια τους την ζωή.

Ετσι, η γνωστή δημοσιογράφος έχοντας προσωπική εαυαισθησία γι ΄αυτό το θέμα μετά την περιπέτειεα που έχει περάσει κι εκείνη με τον καρκίνο, είπε :

«Κυρίες και κύριοι το κάνω πρώτη φορά, έχοντας και προσωπική ευαισθησία για το θέμα αυτό, θεωρώ απαράδεκτο και ντροπή καρκινοπαθείς, να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν τα φάρμακα τους από το Ενιαίο Ταμείο. Είναι απαράδεκτο αυτοί οι άνθρωποι με το Γολγοθά που περνούν, να περιμένουν ακόμα και 2 ώρες μπροστά στα ταμεία, για να εξασφαλίσουν ακριβές θεραπείες, τις οποίες δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών!»

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις της Μαρίας Χούκλη, σας αναδημοσιεύω και κάποια κομμάτια από πρόσφατη συνέντευξη που είχε δώσει στο "Εγω Weekly" - τα οποία πραγματικά αξίζουν τον κόπο να διαβάσετε - και μέσα στα οποία μιλά εκτός των άλλων και για την προσωπική της αναμέτρηση με την επάρατη νόσο.

"...Έχοντας στο ενεργητικό της περισσότερο από δύο δεκαετίες σε δελτία ειδήσεων η δημοσιογράφος, η οποία βρίσκεται στην θέση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Αnt1, αποκαλύπτει πως θα ήθελε να κάνει και άλλα πράγματα στην τηλεόραση: «Θα ήθελα να κάνω ένα κυριακάτικο πρωινό, στη λογική της κουβέντας για την εβδομάδα που πέρασε, ή μια βραδινή εκπομπή ενδεχομένως, με τους ανθρώπους που εγώ προτιμώ, μια μέρα σε μια πόλη κάνοντας ρεπορτάζ, μια εκπομπή με διεθνή θέματα».

Για τους σταρ δημοσιογράφους, είπε: «Την τελευταία δεκαετία της χαζο-λάμψης, της φούσκας, έχει επιβληθεί αυτό το πρότυπο του σταρ δημοσιογράφου της τηλεόρασης, ενώ έχουμε εξαιρετικούς ραδιοφωνατζήδες, εξαιρετικούς αρθρογράφους που δεν είναι σταρ. Αυτές οι "χαντρούλες" της τηλεόρασης μου προκαλούν αποστροφή τώρα πια».

Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε να ζήσει στην επαρχία ακόμη και με λιγότερα χρήματα: «Και με λιγότερα χρήματα θα ζούσα και σε μικρότερη πόλη, αρκεί να έβρισκα να κάνω κάτι που να με γεμίζει. Η πόλη πια, και μένω στο κέντρο, είναι ένας τόπος υστερίας. Τον τελευταίο χρόνο παρατηρώ πως όταν θέλω πραγματικά να ξεκουραστώ, θέλω να βρεθώ στη φύση. Παλιότερα ήθελα να είμαι με κόσμο συνέχεια. Το καλό με αυτή την κρίση είναι ότι σάρωσε τις παλιές μας πεποιθήσεις για το ποια είναι η πραγματική ζωή και τι έχουμε αληθινά ανάγκη».

'Οσο για τη «μάχη» της με τον καρκίνο, από την οποία βγήκε νικήτρια και για τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της, η δημοσιογράφος ανέφερε: «Χρειάστηκαν πολλά χρόνια μέχρι να μιλήσω για τον καρκίνο. Όταν όμως είδα πως είναι μια επιδημία αυτή η ιστορία με τον καρκίνο και μου τηλεφωνούσαν γυναίκες από τα πιο απίθανα μέρη του κόσμου για να μου ζητήσουν συμβουλές, για να μου εκφράσουν το φόβο τους, τότε κατάλαβα πόσο κουράγιο παίρνουν οι άνθρωποι που πάσχουν όταν έχουν μπροστά τους μια συγκεκριμένη περίπτωση παρόμοια με τη δική τους. Και τότε αποφάσισα πως είναι κάτι που πρέπει να συζητήσω..."

yahoo.com