7 λάθη που κάνεις στα μαλλιά σου και σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 14:11

7 λάθη που κάνεις στα μαλλιά σου και σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη!

Τα μαλλιά παίζουν τεράστιο ρόλο στην εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω. Μπορεί να αποτελέσουν πλεονέκτημα ή μεγάλο μειονέκτημα για την εμφάνισή μας.  Αν και η αυτοπεποίθηση είναι το μεγάλο μυστικό για να δείχνεις πάντα σέξι και όμορφη, ωστόσο το σωστό κούρεμα παίζει και αυτό το ρόλο του! Ποια είναι τα λάθη που κάνεις όμως και σε δείχνουν μεγαλύτερη απο την ηλικία σου;
 
Τα κόβεις πολύ κοντά
'Αν τα μαλλιά σου είναι υγιή και πλούσια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα πετσοκόβεις μόνο και μόνο για να ταιριάζουν με την ηλικία σου', τονίζει ο Τομ Πριάνο, κομμωτής από τη Νέα Υόρκη. Θα δείχνεις ακόμα πιο μοντέρνα αν αφήσεις λίγο όγκο για να μπορείς να τα περιποιήσε και πιο εύκολα.
 
Οι τρέσες που βάζεις είναι πολύ μακριές
Οι πολύ μακριές τρέσες έχουν κάποιο βάρος που έχουν σαν αποτέλεσμα να τραβάνε όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου χωρίς εσύ να το καταλαβαίνεις, δημιουργώντας μία ελαφριά αίσθηση 'αντιλίφτινγκ' (αποτυχημένου λίφτινγκ με λίγα λόγια). Το να βρεις ένα συμμετρικό μάκρος στα μαλλιά σου θα σου κόψει χρόνια από το πρόσωπό και θα τονώσει τη ψυχολογία σου.
 
Φοβάσαι να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου
Αν είσαι μελαχροινή και επιμένεις σε αυτό το χρώμα μεγαλώνοντας, θα πρέπει να ξέρεις πως το μαύρο χρώμα δημιουργεί μεγάλη αντίθεση με το χρώμα του προσώπου σου, ειδικά κάτω από το φυσικό φως. Δεν είναι κακό να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου 2-3 τόνους ή να δώσεις λίγη λάμψη με μερικές ανταύγειες κοντά στο πρόσωπό σου!
 
Δε χρειάζεται να σκουρύνεις πολύ το χρώμα σου
 Αν είσαι ανοιχτόχρωμη κάνε μερικές ανταύγειες για να δώσεις αντίθεση στο χρώμα σου. Οι αντιθέσεις στα μαλλιά δημιουργούν μια πιο υγιή όψη στο πρόσωπο.
 
Δε ξέρεις τι να κάνεις με τα γκρι μαλλιά
Αν έχεις γκρι τρίχες τότε το να προσπαθείς να τις κιτρινίσεις είναι ό,τι χειρότερο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι είτε να πάρεις ένα χρωμοσαμπουάν με βάση το μπλε ή το βιολετί, που απλά θα δώσει λάμψη στις γκρι τρίχες σου ή απλά βάψε όλα σου τα μαλλιά σε μία απαλή ξανθιά απόχρωση, η οποία να είναι κοντά στο γκρι χρώμα.
 
Μην κάνεις υπερβολές
Πολλές γυναίκες μεγαλώνοντας, κάνουν ακραίες αλλαγές στα μαλλιά τους γιατί θεωρούν πως έτσι θα φαίνονται νεότερες. Τα έντονα κουρέματα και οι έντονες χρωματικές αλλαγές, θα σε κάνουν να δείχνεις ακόμα μεγαλύτερη. Ακολούθα το παράδειγμα των σταρ (όπως οι Χάλι Μπέρυ ή η Σούζαν Σάραντον), που μεγαλώνουν χωρίς υπερβολές και δείχνουν υπέροχες για την ηλικία τους και φυσικά δείχνουν πολύ νεότερες χωρίς να το παρακάνουν.
 
Κόψε φράτζα
Η φράτζα και η αφέλειες κρύβουν χρόνια αρκεί να κόψεις το σωστό μήκος και να είναι πυκνές! Αν σου αρέσει το συγκεκριμένο λουκ και πιστεύεις πως σου ταιριάζει τότε τόλμησέ το και θα δεις πόσο υπέροχη θα δείχνεις!
 
filenades.grΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ