Οι απόλυτες στρουμφοδιακοπές!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 13:06

Οι απόλυτες στρουμφοδιακοπές!

Δεν είναι κρυμμένο σε κάποιο πυκνό, ανεξερεύνητο από ανθρώπους δάσος στη μέση του πουθενά. Το «πραγματικό» Στρουμφοχωριό βρίσκεται στην Ισπανία, συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανδαλουσίας, και αναμένεται να εξελιχτεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, καθώς θα κατασκευαστεί εκεί το πρώτο θεματικό πάρκο Στρουμφ στον κόσμo.



Το χωριό Γιουζκάρ, μόλις 20 χιλιόμετρα από την ιστορική πόλη Ρόντα, τη... στρούμφισε το 2011, όταν η Sony προσέγγισε τις τοπικές Αρχές και τους ζήτησε να βάψουν μπλε τα άλλοτε κατάλευκα σπίτια του, στο πλαίσιο διαφημιστικού event για την προώθηση της τρισδιάστατης ταινίας κινουμένων σχεδίων «The Smurfs».

Το ήσυχο χωριό μετατράπηκε έκτοτε σε τουριστικό προορισμό, με 200.000 τουρίστες να το έχουν επισκεφτεί από τότε μέχρι σήμερα. Το νούμερο αυτό ωστόσο αναμένεται να πολλαπλασιαστεί μετά την επένδυση ύψους 47.200.000 ευρώ για την κατασκευή του πρώτου στρουμφοπάρκου στον κόσμο. Οι τουριστικές Αρχές εκτιμούν ότι τα έσοδα που θα αποφέρει το πάρκο στην περιοχή θα ανέρχονται ετησίως σε 14.000.0000 ευρώ, καθώς ελπίζουν ότι το χωριό θα γίνει πόλος έξης οικογενειών με παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών.


Παρά το γεγονός ότι τα Στρουφάκια -δημιουργία του Βέλγου καλλιτέχνη Πιερ Κάλιφορντ- έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία ως παιχνίδια, τηλεοπτική σειρά και χαρακτήρες video games, το ισπανικό θεματικό πάρκο θα είναι το πρώτο μέρος στον κόσμο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στα μικρά μπλε πλασματάκια, γνωστά στη Γαλλία ως «Schtroumpfs». Κατά το παρελθόν μικρά τμήματα σε άλλα θεματικά πάρκα της Αμερικής είχαν αφιερωθεί στα Στρουμφ, ωστόσο η μόδα τους πέρασε σύντομα και αντικαταστάθηκαν από άλλα, ενώ το θεματικό πάρκο «Big Bang Schtroumpf» που είχε λειτουργήσει στη Γαλλία κατά τη δεκαετία του '80 και του '90 εξαγοράστηκε από άλλη εταιρία.

Η ταινία «The Smurfs», που βγήκε στις αίθουσες το 2011 και σε 3D, ήταν η τρίτη ταινία με θέμα τα Στρουμφάκια που γυρίστηκε ποτέ. Οι ταινίες «Les Aventures des Schtroumpfs» και «The Smurfs and the Magic Flute» είχαν προηγηθεί το 1965 και το 1976 αντίστοιχα.

Στη χολιγουντιανή κωμωδία, που αποτελούσε συνδυασμό κινουμένων σχεδίων και live χαρακτήρων, πρωταγωνιστούσαν ο Νιλ Πάτρικ Χάρις, ο Χανκ Αζάρια και η Σοφία Βεργκάρα, ενώ ο Τζόναθαν Γουίντερς και η Κέιτι Πέρι δάνειζαν τις φωνές τους στον Παπαστρούμφ και τη Στρουμφίτα.

esressonews.gr

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 




00 inkefalonia general ad 300X250