9 τρόποι να διατηρήσεις τις πετσέτες του μπάνιου μαλακές

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 11:54

9 τρόποι να διατηρήσεις τις πετσέτες του μπάνιου μαλακές

Αρκετές φορές, οι πετσέτες "αγριεύουν" στην υφή και μυρίζουν το απόλυτο τίποτα. Απλά σκουπίζεσαι και δεν το ευχαριστιέσαι.

Τι μπορεί να φταίει; Ψάξαμε και βρήκαμε. Από εδώ και στο εξής, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα μας θυμηθείς.

Πλύνε πριν την πρώτη χρήση

Μόλις αγοράσεις τη νέα σου πετσέτα, πλύντη με ζεστό ή καυτό νερό για να φύγουν τυχόν υπολλείματα που έχουν μείνει από το εργοστάσιο που την έφτιαξε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται ειδικά "μαλακτικά" που κάνουν την πετσέτα να φαίνεται πιο αφράτη και μαλακή, ώστε να την αγοράσεις. Όμως ακριβώς αυτά τα χημικά, την εμποδίζουν από το να είναι στο μέλλον απορροφητική.

Άπλωσε βγαίνοντας από το ντουζ

Αν δεν την απλώνεις σε κάποιο σημείο, ώστε να στεγνώσει ομαλά, μη γκρινιάζεις μετά που η πετσέτα σου ή το μπουρνούζι σου, μυρίζουν "περίεργα".  Βρωμιά, βακτήρια και μούχλα θα είναι το αποτέλεσμα, αν την παρατάς όπου να' ναι! Η καλύτερη επιλογή,  δεν είναι τα γαντζάκια αλλά οι κύλινδροι στον τοίχο, ακριβώς επειδή επιτρέπουν στην πετσέτα να "ανασάνει".

Στο πλυντήριο μετά από 5 μπάνια

Οι πετσέτες σου θα ζήσουν περισσότερο, αν τις πλένεις λιγότερο συχνά. Με λίγα λόγια, μάλλον πρέπει να έχεις περισσότερες ώστε να έχεις και την ποικιλία που θες αλλά και την μαλακή υφή. Είναι οκ να χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα για 4-5 φορές.

Όχι στο στρίμωγμα

Αν στοιβάζεις τις πετσέτες, μαζί με τα ρούχα σου, το πιθανότερο είναι ότι δε θα έχουν το έντονο άρωμα που επιθυμείς. Καλύτερα να πλένεις λίγες λίγες πετσέτες μαζί, με υψηλή στάθμη νερού και να τις βάζεις στο πρόγραμμα που ξεβγάζονται δύο φορές. Φυσικά απλώνεις αμέσως.

Extra tip: Αν συνεχίζουν να μυρίζουν κάπως, βάλε τις πετσέτες σου σε καυτό νερό και πρόσθεσε μισό φλυτζάνι baking soda. Ξέπλυνε μετά και είσαι έτοιμη.

Μαλακτικό με το σταγονόμετρο

Το μαλακτικό μειώνει την απορροφητικότητα των ινών. Άρα κάνει την πετσέτα σου να μην είναι τόσο πλούσια στην υφή. Απόφυγε το, ή βάλε ελάχιστο μια φορά το μήνα.

Προσοχή στο απορρυπαντικό

Χρησιμοποίησε το απορρυπαντικό της επιλογής σου με προσοχή. Αν βάλεις παραπάνω από όσο πρέπει, μπορεί να σκληρύνεις τις πετσέτες και να ξεθωριάσουν γρηγορότερα. Αν πάλι βάλεις λιγότερο, αυτό σημαίνει μικρότερη απασβέστωση του νερού, που επίσης έχει ως αποτέλεσμα πιο σκληρή πετσέτα. Προσοχή λοιπόν!

Extra tip: Μη διανοηθείς, σε κρίση υπερβολικής καθαριότητας, να βάλεις χλωρίνη στις λευκές σου πετσέτες. Είναι σα να ρίχνεις δηλητήριο.

Στεγνωτήριο με μέτρο

Αν χρησιμοποιείς στεγνωτήριο, προσοχή με τις υψηλές θερμοκρασίες. Η μεγάλη θερμότητα χαλάει το ύφασμα και έτσι οι πετσέτες σου, δε θα παραμείνουν "αφράτες".

Επιλεκτικό σιδέρωμα

Ξεκίνα να σιδερώνεις μόνο αν οι πετσέτες σου είναι λινές. Απόφυγε το σιδέρωμα σε βαμβακερές και φουντωντές πετσέτες.

Για κρέμασμα

Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, άπλωσε κατευθείαν τις πετσέτες, σε εξωτερικό χόρο. Βάλε μανταλάκια στις άκρες κάθε πετσέτας. Το δίπλωμα στο σκοινί του απλώματος, βοηθάει λιγότερο στο να στεγνώσουν εύκολα και να "ανασάνουν" οι ίνες.

ladylike.gr