Αυτό είναι το ακριβότερο σκυλί στον κόσμο: Πωλήθηκε σε δημοπρασία για 1.440.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 11:52

Αυτό είναι το ακριβότερο σκυλί στον κόσμο: Πωλήθηκε σε δημοπρασία για 1.440.000 ευρώ

Το ακριβότερο σκυλί στον κόσμο έγινε ένα κουτάβι ράτσας Θιβετιανό Μαστίφ, το οποίο πωλήθηκε στην Κίνα έναντι περίπου 1.440.000 ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου

Πρόκειται για ένα κοκκινότριχο μαστίφ ενός έτους και βάρους 90 κιλών, το οποίο συμμετείχε σε μία έκθεση με «πολυτελή κατοικίδια» την Τρίτη στην ανατολική επαρχία Σεζιάνγκ της Κίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Qianjiang Evening News.

Ο αγοραστής του είναι ένας 56χρονος κτηματομεσίτης από το Κινγκντάο, ο οποίος θέλει να γίνει κι ο ίδιος εκτροφέας σκύλων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα μαστίφ είναι πιστή και προστατευτική ράτσα που κατάγεται απο τα βουνά των Ιμαλαίων και την Κεντρική Ασία και οι ρίζες της συναντώνται πολύ παλιά, στα αρχαία χρόνια. Το Θιβετιανό Μαστίφ ανατράφηκε αρχικά ώς κυνηγός, φύλακας, οδηγός και πολεμιστής.

Είναι τόσο δυνατό που μπορεί να σκοτώσει ακόμη και τίγρη κι έχει γίνει σύμβολο πλούτου για τους εύπορους Κινέζους, με αποτέλεσμα οι τιμές πώλησής του να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.


iefimerida