Φανταστικός μπακαλιάρος τηγανιτός σε κουρκούτι από την Σία Λαδά

Συνταγή
Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο παστό ξαλμυρισμένο
250 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι
330 ml ανθρακούχο νερό
30 μλ ούζο, λάδι για τηγάνισμα,
Εκτέλεση :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό το ούζο και δουλεύουμε με το σύρμα ώστε να έχουμε έναν λείο χυλό. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα βουτάμε στον χυλό τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τον απολαμβάνουμε με σκορδαλιά! πατζαροσαλάτα, χόρτα.
Καλή απόλαυση!
Ετικέτες:
Μοιράσου: