Eurovision 2022: Προβλέπουμε την κορυφαία δεκάδα του τελικού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 09:14

Eurovision 2022: Προβλέπουμε την κορυφαία δεκάδα του τελικού

Λίγο πριν η Ευρώπη συντονιστεί στον ρυθμό του μεγάλου τελικού στο Τορίνο, κάνουμε τις προβλέψεις μας για τα κομμάτια που θα φιγουράρουν στις 10 κορυφαίες θέσεις

Μετά από τους δύο ημιτελικούς από τους οποίους 10 και 10 χώρες αντίστοιχα πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision, το Τορίνο βρίσκεται στην τελική ευθεία για την μεγάλη βραδιά της 66ης διοργάνωσης. 

Τα 20 τραγούδια που διακρίθηκαν μαζί με αυτά του «Big 5» (δηλαδή, των συμμετοχών του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας που περνούν αυτόματα στον τελικό) θα ακουστούν το βράδυ του Σαββάτου στη σκηνή του Pala Olimpico και η Ευρώπη θα ψηφίσει για να αναδείξει τον μεγάλο νικητή για φέτος. 

Τα γραφεία στοιχημάτων έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες για να προβλέψουν τις θέσεις στις οποίες θα «τερματίσει» η κάθε χώρα. Κι εμείς με την σειρά μας προβλέπουμε ποιες χώρες θα λάβουν τις 10 κορυφαίες θέσεις και τις παρουσιάζουμε σε αντίστροφη μέτρηση:

10
Νορβηγία
Subwoolfer – «Give That Wolf A Banana»

Γιατί; Όνομα-λογοπαίγνιο, κίτρινες στολές, κράνη α λα Daft Punk, beats α λα Tiesto, λύκοι και μπανάνες, η τρολ συμμετοχή που αξίζει κάθε Eurovision που σέβεται τον εαυτό της, οφείλει να έχει και μια καλή θέση. 

9
Σουηδία
Κορνέλια Τζέικομπς – «Hold Me Closer»

Γιατί; Ψέματα δεν θα σας πούμε, δεν καταλαβαίνουμε καθόλου γιατί το κομμάτι της Σουηδίας άρεσε τόσο στο ευρωπαϊκό κοινό, πάντως είναι απίθανο να μην δούμε την χώρα σε μονοψήφια θέση στην τελική κατάταξη. Όπως και να ‘χει, εκεί θα γίνει του χρόνου η Eurovision, εκτός απροόπτου…

8
Αυστραλία
Σέλντον Ρίλεϊ – «Not The Same»

Γιατί; Με μια σπαρακτική μπαλάντα στην οποία ο Σέλντον Ρίλεϊ τραγουδάει αποφασιστικά για την σεξουαλικότητά του συμμετέχει στον διαγωνισμό φέτος η Αυστραλία. Η δυναμική του τραγουδιού που υπογραμμίζεται από την queer εμφάνιση επί σκηνής του τραγουδιστή δείχνουν πως η Αυστραλία δεν θα τα πάει και άσχημα φέτος. 

7
Ελλάδα
Αμάντα Γεωργιάδη Τένφιορντ – «Die Together»

Γιατί; Η καλοδουλεμένη μπαλάντα της Αμάντα Γεωργιάδη Τένφιορντ (μα πόσο έμοιαζε στην Lorde στα κοντινά πλάνα του ημιτελικού;) επίσης δείχνει να έχει τα φόντα για να φιγουράρει σε μια καλή θέση φέτος και να κάνει τις απανταχού ελληνικές σημαιούλες να κυματίσουν με χαρά. 

6
Λιθουανία
Μόνικα Λιου – «Sentimentai»

Γιατί; Ραδιοφωνικό χιτ με γαλλική φινέτσα και αρκετή τσαχπινιά από την Μόνικα Λιου, η συμμετοχή της Λιθουανίας έχει τα φόντα να φιγουράρει ψηλά -σκεφτείτε άλλωστε, πως πέρυσι η Μπάρμπαρα Πράβι με το «Voilà» χάρισε στην Γαλλία την δεύτερη θέση. 

5
Τσεχία
We Are Domi – «Lights Off»

Γιατί; Αν όλες αυτές οι φωνές που ακούσαμε από το στάδιο κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Τσέχων στον β’ ημιτελικό μεταφραστούν και σε ψήφους στον τελικό, δεν θα δυσκολευτούν με το ξεσηλωτικό ρεφρέν τους να εξασφαλίσουν μια καλή θέση.  

4
Ιταλία
Mahmood & BLANCO – «Brividi» 

Γιατί; Σε πολλούς έχει μείνει απωθημένο που ο Mahmood το 2019 στην Eurovision στο Τελ Αβίβ έφτασε μια ανάσα πριν την κορυφή, κατακτώντας την 2η θέση με το «Soldi», κι από ό,τι φαίνεται, θα κάνουν ό,τι γίνεται για να σκαρφαλώσουν ψηλά στην κατάταξη τα φαλτσέτο του μαζί με αυτά του BLANCO στο «Brividi», με το οποίο εκπροσωπούν φέτος την χώρα που φιλοξενεί την διοργάνωση. 

3
Ηνωμένο Βασίλειο
Σαμ Ράιντερ – «Space Man»

Γιατί; Πέρα από την πιασάρικη και στρογγυλή μελωδία (η καλύτερη που ακούστηκε φέτος στον διαγωνισμό), με έντονο αέρα από Έλτον Τζον, ο Σαμ Ράιντερ είναι και ο πρώτος σταρ του TikTok που συμμετέχει στην Eurovision. Σκεφτείτε να τον ψηφίσουν και τα 12.4 εκατομμύρια ακόλουθοί του…

2
Ισπανία
Chanel – «SloMo»

Γιατί; Σπανιόλικο ταμπεραμέντο, εκρηκτικό χορευτικό φτιαγμένο για να τραβήξει τα βλέμματα, ένα ποπ χιτάκι-ταμάμ για Eurovision, η Chanel είναι σίγουρο ότι θα ψηφιστεί πολύ από την Ευρώπη και αν δεν υπήρχε η Ουκρανία, θα κατακτούσε άνετα την πρωτιά. 

1
Ουκρανία
Kalush Orchestra – «Stefania»

 Γιατί; Θεωρείται τόσο πιθανό ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό που ήδη η Σουηδία έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του 2023, σε περίπτωση που η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση, μια λογική σκέψη λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην χώρα. «Μπάμπο, μπάμπο», λίγο ραπ και μεγάλο αίσθημα αλληλεγγύης απέναντι στην Ουκρανία, όλα δείχνουν πως το αδιαφιλονίκητο φαβορί θα είναι κι αυτό που θα πάρει όντως την 1η θέση φέτος.

www.kathimerini.gr




00 inkefalonia general ad 300X250