Γυάλισμα Μαρμάρων από το MyConstructor!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 13:57

Γυάλισμα Μαρμάρων από το MyConstructor!

Το γυάλισμα μαρμάρων, και γενικότερα η συντήρηση μαρμάρων, είναι μια εργασία που  απαιτεί γνώση και εμπειρία. Μια απροσεξία μπορεί να επιφέρει καταστροφές στο δάπεδο μας και να αναγκαστούμε να προβούμε σε επιπλέον διορθωτικές κινήσεις που μπορούν να φτάσουν μέχρι και την αντικατάσταση.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι σημαντικό να αποταθούμε στους κατάλληλους τεχνικούς, οι οποίοι έχουν την απαραίτητη εμπειρία και που θα μας εγγυηθούν ένα άρτιο αποτέλεσμα, όπως και την ασφάλεια των μαρμάρων μας.

Γιατί να επιλέξω το MyConstructor;

Το MyConstructor αποτελεί μια εξαιρετικά λειτουργική και αποτελεσματική λύση για όλους εσάς που θέλετε να βρείτε ένα έμπειρο και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό σε προσιτές τιμές. 

Η πλατφόρμα μας συνεργάζεται με τους καλύτερους επαγγελματίες σχεδόν σε κάθε τεχνικό τομέα και σας προσφέρει την εγγύηση της αξιοπιστίας της, μέσα από μια συνεχώς αναβαθμιζόμενη και αξιολογούμενη διαδικασία. Όλοι οι συνεργάτες μας ανεξαιρέτως έχουν επιλεγεί με κριτήριο τα προσόντα τους, την τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό τους. Μπορείτε να είστε σίγουροι με την επιλογή σας, καθώς το MyConstructor σάς εγγυάται ότι, εν προκειμένω, οι εργασίες που αφορούν το γυάλισμα μαρμάρων θα ολοκληρωθούν στο πλαίσιο και στην τιμή που έχει συμφωνηθεί.

Το γυάλισμα μαρμάρων μπορεί να αποβεί σωτήριο για το πάτωμά σας, σε περίπτωση που έχει φθορές σχετικά μικρής έκτασης. 

Κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι εξής: Όταν το μάρμαρο έχει γρατζουνιές, τρύπες ή όταν θέλετε να αφαιρέσετε κάποιο λεκέ που δεν βγαίνει από το μάρμαρο με ένα απλό καθάρισμα. Για να διατηρείτε τα μάρμαρά σας σε άριστη κατάσταση, μια καλή μέση συχνότητα για τρίψιμο και γυάλισμα είναι κάθε τρία χρόνια.

Ποια διαδικασία ακολουθείται;

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει το τρίψιμο των μαρμάρων, το οποίο εκτελείται με διαμαντόπετρα σε συνδυασμό με τη ρίψη νερού. Με αυτή τη μέθοδο εξασφαλίζουμε ένα άριστο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα, χωρίς να δημιουργούνται οι γνωστές γραμμές στο δάπεδο. 

Το δεύτερο στάδιο αφορά το φυσικό γυάλισμα μαρμάρων, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται υλικά που είναι φιλικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ένα δάπεδο που μοιάζει με καινούριο, είτε πρόκειται για μια ματ επιφάνεια, είτε πρόκειται για γυαλιστερή ή ημιγυαλιστερή (σατινέ), ανάλογα με το τι εσείς θα επιλέξετε. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, οι έμπειροι τεχνικοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε είναι  σε θέση να προσφέρουν και αδιαβροχοποίηση μαρμάρων.

Συνοψίζοντας, ανάλογα με τις ανάγκες του δαπέδου σας και τις δικές σας επιλογές, οι αρμόδιοι τεχνικοί θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα προτείνουν τις ανάλογες μεθόδους και τα κατάλληλα εργαλεία, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την αρτιότητα του τελικού αποτελέσματος. Τα συνεργεία μας διαθέτουν σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό για το γυάλισμα μαρμάρων, τα οποία εγγυώνται μια εντελώς αθόρυβη διαδικασία που πραγματοποιείται με τη χρήση νερολούστρας.

 

 

Τι είδους εξοπλισμός χρησιμοποιείται;

Τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες τεχνικοί μας είναι τα εξής: 

  • Μηχανή γυαλίσματος μαρμάρων
  • Σβουράκι για το γυάλισμα και το τρίψιμο των μαρμάρων 
  • Γυαλόχαρτο για το τρίψιμο των μαρμάρων 
  • Τροχός για το γυάλισμα μαρμάρων 
  • Τριβείο για το γυάλισμα μαρμάρων 
  • Ειδικές ρητίνες για το γέμισμα των μαρμάρων

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Το γυάλισμα μαρμάρων είναι μια απλή και άμεση διαδικασία. Η διάρκεια των εργασιών εξαρτάται από παράγοντες, όπως τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνουν οι επιφάνειες των μαρμάρων και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. 

Σε γενικές γραμμές όμως, πρόκειται για μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και που μετά την ολοκλήρωσή της δεν χρειάζεται χρόνος αναμονής, καθώς το πάτωμα δεν γλιστράει, αλλά είναι κατευθείαν έτοιμο προς χρήση.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος για το γυάλισμα μαρμάρων εξαρτάται από το αν υπάρχουν λεκέδες ή τρύπες ή όχι, όπως επίσης και από την κατάσταση που βρίσκονται τα σοβατεπί. Ενδεικτικά, για να επαναφέρεις τα σοβατεπί σε άριστη κατάσταση, αν υπάρχει τέτοια ανάγκη, ενδέχεται η τιμή να αυξηθεί έως και επιπλέον 2€ / τ.μ., καθώς απαιτείται η χρήση ηλεκτρικού τριβείου. 

Σε περίπτωση που τα σοβατεπί βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δεν θα επιβαρυνθείτε με κάποιοι επιπλέον κόστος, όσον αφορά τη συντήρηση του μαρμάρου.

Για την επαγγελματική συντήρηση και το γυάλισμα μαρμάρων οι τιμές ξεκινούν από 6.90€ ανά τ.μ. + φ.π.α. Η ελάχιστη χρέωση είναι τα 150 € + φ.π.α. και η τιμή ανά τετραγωνικό προκύπτει με αναγωγή του μεροκάματου.

Επιπλέον Διαδικασίες Συντήρησης

Τι είναι η κρυσταλλοποίηση μαρμάρων;

Η κρυσταλλοποίηση είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται στην επιφάνεια των μαρμάρων και αποτελεί το τελευταίο βήμα στη διαδικασία της συντήρησής τους. Προσφέρει μια περαιτέρω βελτίωση του αποτελέσματος, σκληραίνοντας το υλικό και ενισχύοντας την ανθεκτικότητά του απέναντι στην καθημερινή χρήση και τα βαριά έπιπλα. 

Με την κρυσταλλοποίηση το πάτωμά μας γίνεται αισθητικά αρτιότερο και περισσότερο ανακλαστικό, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη γυαλάδα του και διαχέοντάς τη λάμψη σε όλο τον χώρο. Η κρυσταλλοποίηση είναι το τελευταίο στάδιο στο γυάλισμα του δαπέδου και δεν αποτελεί μια αυτόνομη διαδικασία. 

Θα χρειαστεί αρχικά μια ολοκληρωμένη συντήρηση με τρίψιμο και  γυάλισμα μαρμάρων, για να ακολουθήσει στο τέλος, αν το επιλέξετε, η κρυσταλλοποίηση, ως επιστέγασμα της διαδικασίας. 

Τι είναι η αδιαβροχοποίηση μαρμάρων;

Πρόκειται για μια τεχνική που εκτελείται με σκοπό την προστασία των μαρμάρων από την απορρόφηση της υγρασίας και από την εμφάνιση λεκέδων που οφείλονται σε πιθανή παρουσία κάποιου υγρού στο πάτωμα. 

Για να διαπιστώσεις αν θα χρειαστεί να προχωρήσεις στην αδιαβροχοποίηση μαρμάρων, μπορείς να ρίξεις λίγο νερό στην επιφάνειά τους και να παρατηρήσεις αν παραμένει στην επιφάνεια ή αν απορροφάται δημιουργώντας ένα είδος λεκέ. Αν το νερό παραμένει στην επιφάνεια του μαρμάρου και δεν απορροφάται, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβείς σε εργασίες για αδιαβροχοποίηση.

Κλείστε το ραντεβού σας με έναν επαγγελματία!

Σε περίπτωση που έχουν ατονήσει τα μάρμαρα σας και χάνουν σιγά σιγά την γυαλάδα τους, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Με το Τρίψιμο και το Γυάλισμα Μαρμάρων, βασικών εργασιών συντήρησης μαρμάρινων πατωμάτων, θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. 

Αν μάλιστα φροντίζετε να εκτελείτε τις πιο πάνω εργασίες κάθε 3 με 4 χρόνια, θα δείτε ότι το πάτωμά σας θα διατηρείται σε άψογη κατάσταση και χωρίς να κινδυνεύει από τους διάφορους παράγοντες φθοράς.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για γυάλισμα μαρμάρων, το MyConstructor είναι σε θέση να σας παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα, εγγυημένα υλικά και μεθόδους εργασίας, όπως επίσης και πολύ ελκυστικές τιμές. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του MyConstructor.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323, για να λάβετε την καθοδήγηση που χρειάζεστε. 

Αποταθείτε σε μας με την προσφορά σας και θα ανταποκριθούμε άμεσα στο αίτημά σας.