Η κακοποίηση των 4 συλληφθέντων και το Photoshop της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 16:11

Η κακοποίηση των 4 συλληφθέντων και το Photoshop της ΕΛ.ΑΣ.

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από εισαγγελική διάταξη, καθώς είναι εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού που υπέστησαν, αλλά και η προσπάθεια της αστυνομίας να τα κρύψει, με photoshop. Το γεγονός παίρνει άλλες διαστάσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα δέχεται σκληρή κριτική, όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Με τη δημοσίευση των φωτογραφιών το Twitter πήρε φωτιά, με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για βασανιστήρια, να γράφουν Tweets στα αγγλικά και άλλες γλώσσες, ώστε να τα διαβάσουν χρήστες σε όλο τον κόσμο και να ειρωνεύονται με σύγκριση εικόνων το άτεχνο Photoshop της αστυνομίας.

Πράγματι στην φωτογραφία του Ν. Ρωμανού, ο εμπνευστής της "καλλιτεχνικής παρέμβασης", έχει κρύψει το πρήξιμο στο μάτι, ενώ αλλοιωμένες είναι και οι άλλες φωτογραφίες, με στόχο να μη φανούν τα σημάδια του ξυλοδαρμού.

Οι τέσσερις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί συγγενείς των νεαρών, ενώ η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά τη "δυναμική επιχείρηση" που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά τη ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.

kakopoisi4

Ακολουθούν μερικά Tweets, που εκφράζουν από τη μια την οργή για την κακοποίηση συλληφθέντων σε ένα κράτος Δικαίου, από την άλλη τη θυμηδία για την προσπάθεια να ξεγελαστεί η κοινή γνώμη με τόσο άτεχνο τρόπο, που στην πραγματικότητα εκθέτει εις διπλούν την Ελληνική Αστυνομία.

Πηγή: news247.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ