Πύργος: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 11:35

Πύργος: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε σε τροχαίο

 Η Ηλεία, ο Πύργος και η Ελληνική Αστυνομία θρηνούν από το βράδυ της Δευτέρας τον Νίκο Γεωργίου, έναν αστυνομικό που υπηρετούσε για 25 χρόνια το σώμα.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, είχε καταφέρει να προαχθεί στο βαθμό του Υπαστυνόμου «επ’ ανδραγαθία» με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τον τραυματισμό του κατά την επιχείρηση σύλληψης Ρουμάνου κακοποιού στην Πάτρα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που τότε υπηρετούσε.

Συγκεκριμένα, την ώρα της καταδίωξης του κακοποιού από τον αδικοχαμένο Νίκο Γεωργίου, ο δράστης τον είχε πυροβολήσει τραυματίζοντάς τον.

Τότε είχε καταφέρει να ξεγελάσει τον θάνατο, χτες όχι.

Το τροχαίο

Ο 45χρονος Νίκος Γεωργίου έπεσε θύμα τροχαίου κοντά στο ύψος των Χανακίων όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε καρφώθηκε σε απορριμματοφόρο του δήμου Πύργου.

Ο αδικοχαμένος αστυνομικός βρισκόταν στο υπηρεσιακό όχημα που συγκρούστηκε με σφοδρότητα νωτομετωπικά με το απορριμματοφόρο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες. Το αυτοκίνητο έγινε άμορφη μάζα σιδηρικών και είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του Νίκου Γεωργίου.

Ηταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου προκειμένου να τον απεγκλωβίσουν, καθώς και πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον οδήγησε εσπευσμένα στο Γ.Ν. Πύργου με ασθενοφόρο, όπου εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στον μοιραίο τόπο ισχυρή αστυνομική δύναμη, που έμειναν σοκαρισμένοι από αυτό που αντίκρισαν.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου βρέθηκαν επίσης αρκετοί συνάδελφοί του, καθώς και ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο και συνάδελφο του εκλιπόντος Νίκο Κοτσώνη, οι οποίοι πληροφορήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό την τραγική κατάληξη του άνδρα.

Ήταν παντρεμένος και είχε δυο κορίτσια.τροχαίο

Συλλυπητήριο μήνυμα από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

«Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η αστυνομική οικογένεια στην Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα, μετά τον ξαφνικό όσο και τραγικό θάνατο του εκλεκτού μας συναδέλφου Νίκου, ένεκα τροχαίου ατυχήματος και μάλιστα εν ώρα Υπηρεσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα σταθούμε με κάθε τρόπο πλάι τους. Δυστυχώς το όνομά του προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του Σώματος και έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους, ότι ο έλληνας αστυνομικός εκτελεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης το καθήκον του, διακινδυνεύοντας πολλές φορές ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

Καλό Παράδεισο φίλε και συνάδελφε Νίκο.

Στις καρδίες, στο μυαλό και στη συνείδησή μας θα μείνεις για πάντα ζωντανός καθώς αποτέλεσες υπόδειγμα ανθρώπου και πρότυπο αστυνομικού».

τροχαίο

Πηγή: newsit.gr