Μία δεύτερη σημαία "κυματίζει" στη Σελήνη, η κινεζική

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 14:00

Μία δεύτερη σημαία "κυματίζει" στη Σελήνη, η κινεζική

ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Φύτεψε" στη Σελήνη την επίσημη κινεζική σημαία το ρομποτικό σκάφος Chang'e 5. Μετά τις ΗΠΑ η Κίνα γίνεται η δεύτερη χώρα που βάζει τη σημαία της στο φεγγάρι.

Το ρομποτικό σκάφος Chang'e 5 της Κίνας, το οποίο την Πέμπτη αναχώρησε από τη Σελήνη μετά από δύο μέρες παραμονής στην επιφάνεια της και τη συλλογή δείγματος, πρόλαβε να κάνει κάτι ακόμη: να «φυτέψει» την επίσημη κινεζική σημαία στο φεγγάρι.

Όπως έκανε γνωστό η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA), που έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία που τράβηξε το Chang'e 5, η σημαία από ύφασμα έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να αντέξει τις ακραίες θερμοκρασίες στη Σελήνη. Βεβαίως, λόγω έλλειψης αέρα στο φεγγάρι, η σημαία δεν κυματίζει, αλλά είναι στερεωμένη και ακίνητη.

Μία δεύτερη σημαία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Κίνα γίνεται η δεύτερη χώρα που βάζει τη σημαία της στο φεγγάρι μετά τις ΗΠΑ (η ΕΣΣΔ-Ρωσία, που έφθασε δεύτερη στη Σελήνη, δεν είχε κάνει κάτι ανάλογο). Αν το σεληνιακό δείγμα του Chang'e 5 φθάσει με επιτυχία στη Γη, η Κίνα θα γίνει η τρίτη χώρα στον κόσμο που θα έχει φέρει πέτρες και σκόνη από την επιφάνεια της Σελήνης. Η κάψουλα με το πολύτιμο δείγμα αναμένεται να πέσει στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στη βόρεια Κίνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

News247.gr




336 X 280

00 inkefalonia general ad 300X250