Έχασε τη μάχη ο 30χρονος τραυματίας του πλοίου «Blue Horizon»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 16:53

Έχασε τη μάχη ο 30χρονος τραυματίας του πλοίου «Blue Horizon»

   

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 30χρονος μηχανικός, που τραυματίστηκε βαριά κατά την έκρηξη στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Horizon», όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός μηχανικός είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα και διακομίστηκε το πρωί στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ, όπου και διασωληνώθηκε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Στην ίδια μονάδα εισήχθη το μεσημέρι δεύτερος τραυματίας. Ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας η διασωλήνωση έγινε για προληπτικούς λόγους.

Από το ατύχημα, που σημειώθηκε το πρωί στο χώρο του μηχανοστασίου ενώ το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου, τραυματίστηκαν άλλα δύο μέλη πληρώματος, αλλά ελαφρά.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες. Την ώρα του ατυχήματος στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ενημερώθηκε για το συμβάν και έδωσε εντολή να πάνε στο σημείο τα αρμόδια κλιμάκια με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Πηγή: efsyn.gr