Γ. Παπανδρέου: Σκευωρία το «βρώμικο ‘89» - Εγώ αποκάλυψα την υπόθεση Κοσκωτά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 21:51

Γ. Παπανδρέου: Σκευωρία το «βρώμικο ‘89» - Εγώ αποκάλυψα την υπόθεση Κοσκωτά

«Για να φθαρεί το ΠΑΣΟΚ  έπρεπε να συκοφαντηθεί ο Ανδρέας», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του 

 Τη δική του απάντηση έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα σε όσα αναφέρει  βιβλίο-αυτοβιογραφία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην «Real News» υποστηρίζει ότι «εγώ ήμουν αυτός που αποκάλυψε την υπόθεση Κοσκωτά όταν επιχειρήθηκε η εμπλοκή μου μέσω ενός πλαστογραφημένου τραπεζικού εγγράφου που στόχο είχε τον εκβιασμό των δικών μου και του Ανδρέα για να συγκαλύψει το σκάνδαλο.  Εγώ προσωπικά το κατήγγειλα δημόσιο και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Το παράδοξο είναι ότι όχι μόνο δικαιώθηκα πλήρως με την καταδίκη του, αλλά αντί να αναγνωριστεί το γεγονός αυτό από την τότε αντιπολίτευση, διαστρέβλωσαν την αλήθεια ακριβώς για να κυνηγήσουν τον Ανδρέα και μαζί την παράταξή μας το ΠΑΣΟΚ».

Μάλιστα έκανε λόγο και για δεύτερο ‘89, «όταν έδινα τη δύσκολη μάχη για τη χώρα για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία». Σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis τόνισε ότι «από το 2004 μέχρι το 2009, η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύτηκε από τα σχεδόν 2 δισ. ευρώ το έτος σε πάνω από 6 δισ. ευρώ. Με μέτριους υπολογισμούς χάθηκαν πάνω από 25 δισ. ευρώ από το Δημόσιο. Αυτό το πραγματικό σκάνδαλο δεν διερευνήθηκε πότε».

ΕΘΝΟΣ